Film Truman in Kulturhus

2 januari 2017 om 00:00 Nieuws

In januari wordt de film Truman gedraaid in Kulturhus de Breehoek in Scherpenzeel.

Truman vertelt het verhaal van twee best vrienden Julián (Ricardo Darín) en Tomás (Javier Cámara) die voorgoed afscheid van elkaar moeten nemen. Truman is de hond van Julián, een Argentijn die in Madrid woont. Het lot van de viervoeter loopt als een rode draad door deze Spaanse film; een film met zowel een subtiel-komische als melancholieke kant.

Julián heeft longkanker en nu zijn leven hoogstens wat kan worden gerekt, heeft hij besloten de behandeling stop te zetten. Zijn beste vriend Tomás, die in Canada woont, komt hem nog één keer opzoeken om z'n makker bij te staan en te helpen waar hij kan. Ze beleven vier onvergetelijke dagen en bezoeken diverse steden, waaronder Amsterdam waar Julián's zoon studeert.

De film verbeeldt prachtig de bijzondere dynamiek die een hechte vriendschap kan hebben, zeker als die noodgedwongen ten einde loopt. En hoewel het een echte acteursfilm is, met groots gespeelde rollen, steelt de hond uiteindelijk de show. Truman werd bekroond met vijf Spaanse Oscars (Goya's), waaronder die voor Beste Film en Beste Regisseur.

De film wordt vertoond op dinsdag 17 januari om 19.30 uur in Kulturhus de Breehoek in Scherpenzeel. Entree is € 6,00 inclusief een consumptie..

Reserveren van plaatsen voor via www.bibliotheekscherpenzeel.nl of tel. 033-2773107.

advertentie
advertentie