Hulp bij aangifte voor FNV-leden

24 januari 2017 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG/SCHERPENZEEL Een terugkerende uitdaging noemen sommigen het, de belastingaangifte. Voor FNV-leden is er ondersteuning in de vorm van de Belastingservice.

Vijftien invullers helpen hen tijdens de ´invulavonden´ bij hun aangifte. Aanmelden kan online of tijdens de belavonden, woensdag 25 januari en 22 februari. De invulavonden zijn 16 maart en 13 april in Scherpenzeel en 21 maart en 18 april in Woudenberg. Tijdens de invulavonden in maart en april nemen de invullers de tijd om FNV-leden te helpen bij het invullen van de belastingaangifte.

BELASTINGSERVICE Coördinatoren Alex Hazeleger en Arjan Hopster zijn druk met de voorbereidingen. Ook de vrouw van Alex, Angelique, en zijn zoon Jordy zitten in het team. Zij als gastvrouw en hun zoon als invuller. De belastingservice in Woudenberg en Scherpenzeel bestaat dertig jaar. Op twee locaties, De Camp in Woudenberg en de Breehoek in Scherpenzeel. De invulmogelijkheid is er zowel overdag als 's avonds. Ieder jaar bezoeken honderden FNV-leden de invulavonden. Vorig jaar zijn er 350 aangiftes verwerkt door de invullers van de Belastingservice Woudenberg en Scherpenzeel. Landelijk biedt de FNV al vijftig jaar ondersteuning bij het invullen van de aangifte.

ACTUELE KENNIS In november beginnen de coördinatoren met de voorbereidingen voor de belastingservice. De computers voor het invullen worden gecontroleerd, de zalen geïnspecteerd op werkende internetverbindingen en de invullers volgen drie dagdelen bijscholing. Vorig jaar veranderde bijvoorbeeld het invulprogramma van de Belastingdienst. Hierover worden de invullers dan geïnformeerd. Ook als er belastingwetten zijn veranderd, houden de invullers hun kennis up to date. ,,Sommige kleine wijzigingen kunnen grote gevolgen hebben voor je aangifte. Daarom willen wij dat de kennis van onze invullers actueel is", licht Alex Hazeleger toe.

DOORSNEE AANGIFTES Hij benadrukt dat de Belastingservice geen aangiftes voor zzp-ers en mensen met een groot vermogen verzorgd. ,,We zijn geen accountants, het gaat ons om het verzorgen van de doorsnee aangiftes". Als tip geeft hij nog mee dat ook studenten van harte welkom zijn, zij kunnen vaak behoorlijk wat belasting terugvragen. Ook in geval van overlijden en bijvoorbeeld successierechten kunnen de invullers assisteren, eventueel aan huis. Hier kan men telefonisch meer informatie over krijgen.

AANMELDEN Telefonisch aanmelden kan uitsluitend woensdagavond 25 januari 2017 en woensdagavond 22 februari 2017 van 19.00-20.30 uur op telefoonnummer 06-11483407 of 06-12354506.

Buiten deze tijden is de telefoon afgesloten. Leden kunnen een bericht sturen naar: fnv.invulhulp.wberg.szeel@gmail.com. Dan wordt er per e-mail contact opgenomen om een afspraak te maken.

Op www.afspraakmakenfnv.nl of www.fnv.nl/belastingservice kunnen leden vanaf 1 februari 2017 tot uiterlijk 15 maart 2017 zelf een afspraak maken.

Vergeet niet de bevestiging van de afspraak en de persoonlijke machtigingscode van de belastingdienst mee te nemen naar de afspraak. Zonder deze code kan men niet geholpen worden.

advertentie
advertentie