Boerenkoolfuif Scouting ´groot succes´

24 januari 2017 om 00:00 Nieuws

´De scouting groeit, ook hier´

De fuif werd dit jaar voor de tweeënvijftigste keer gehouden. Het thema was dit jaar 'goud'. In de grote zaal van Boschzicht verzamelden zich scoutingleden, hun ouders en grootouders, maar ook buren van de clubhuizen en mensen die de scouting helpen met bijvoorbeeld het uitlenen van hun aanhangwagen.

VOLLE ZAAL Dit jaar moest de scouting honderd mensen teleurstellen die ook graag boerenkool wilden eten, de zaal was vol. In de week voorafgaand aan de boerenkoolfuif was de organisatie druk met het machinaal schillen van de aardappels en het ontpitten van de piepers. Geassisteerd door diverse scoutingleden was deze klus snel geklaard.

OPENING Men begon vrijdag tegen de avond met het bereiden van de stampot boerenkool, de rookworsten en spek. Zaterdag overdag werd de zaal klaargezet en om 17.30 stroomden de gasten binnen. Na een gezamenlijke opening kon er gestart worden met het uitdelen van de eerste borden boerenkool.

Zowel kinderen als volwassenen aten met veel smaak van de stamppot. Een tweede rondje en voor sommigen zelfs derde rondje stamppot volgde.

Na de maaltijd begon de feestavond. Iedere groep van de scouting had een stukje voorbereid en liet dit zien op het podium. Ook waren er twee rondes bingo, waarvan de opbrengst ten bate van de scouting is. Tegen tien uur werd de avond afgerond en kon het opruimen beginnen. Met zoveel handen was ook dit klusje zo geklaard.

Het draaiboek dat in de hal van Boschzicht hangt, geeft aan dat de scouting inmiddels jarenlang ervaring heeft met de boerenkoolfuif. Zelfs het roeren van de boerenkool en wie er na afloop gaat stofzuigen, is hierin vastgelegd.

De scouting groeit, niet alleen landelijk maar ook in Scherpenzeel.

WACHTLIJST Marianne Krens, secretaris van de scouting in Scherpenzeel, vertelt: ,,Voor alle speltakken bestaat een wachtlijst. We komen bijvoorbeeld leiding tekort, waardoor we de groepen niet kunnen uitbreiden. Ik doe graag een oproep aan jongeren die het leuk lijkt om bij de scouting te assisteren. We proberen meestal uit de oudste groepen, rond de 18 jaar, binnen te houden om hen als leiding klaar te stomen. Het mooie aan de scouting is dat het een manier van leven is. Het is vaak een familiebezigheid. Ik kom zelf uit een scoutingfamilie en mijn man is de voorzitter. Er zijn ook al diverse relaties ontstaan bij de scouting".

HUISVESTING De scouting is in principe gemengd, al zijn er ook verschillende jongens- en meidengroepen. Het jongste lid is vijf jaar, het oudste tachtig.

Extra wrang is dat er een huisvestingsprobleem voor één van de twee scoutinggroepen ontstaat. Per september 2017 kan het gebouw aan de Broekerweg niet meer gebruikt worden door de scouting. Binnen de scouting wordt nagedacht over een alternatieve locatie. 

advertentie
advertentie