Cursus reanimeren en gebruik van AED

23 januari 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Weet u wat u moet doen als in uw directe omgeving iemand een hartstilstand krijgt?

Wij kunnen het u leren!

De EHBO vereniging Renswoude / Scherpenzeel organiseert op 8 en 20 maart een cursus reanimatie / gebruik AED. De cursus wordt gegeven in Renswoude.

In twee avonden leert u hoe u een hartstilstand kunt herkennen, hoe u moet handelen en leert u omgaan met een AED. Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. Daarom is hulp van omstanders hard nodig, want een ambulance lukt het niet altijd om binnen 6 minuten ter plaatse te zijn.

De cursus wordt gegeven door een NRR gecertificeerde instructeur. Na afloop ontvangt u een certificaat, dat 2 jaar geldig is. Om uw vaardigheden op peil te houden, volgt u eens per jaar een herhalingsles.

Met dit reanimatiecertificaat kunt u zich (vrijwillig) aanmelden als burgerhulpverlener bij Hartslag.nu. Kijk voor meer informatie op www.hartstichting.nl/reanimatie.

De cursus kost € 40,-, een herhalingsles € 15,-. Als u een aanvullende zorgverzekering heeft, is de kans groot dat u de kosten vergoed krijgt van uw verzekering. Vraag dit na.

Voor meer informatie over de cursus en/of het aanvragen van een inschrijfformulier voor deelname aan de cursus, neem contact op met Marjan Geudeker, bereikbaar per email: info@ehborenswoude.nl.

advertentie
advertentie