Drukbezochte bigbandavond groot succes

29 januari 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Bigbands 'Swingin' Crows' uit Renswoude en 'Later Als Je Big Band' uit Achterveld gaven afgelopen zaterdag in 't Podium in Renswoude een gezamenlijk concert. Van authentieke jazz in 'Birdland', via romantische gevoelsnummers als 'Don't know why' tot fantastische funk van 'Tower of Power': ze kwamen allemaal voorbij.

Met het concert wilden de bigbands Renswoude een swingend avondje bezorgen. "En dat is gelukt", vertelt organisator Ron Versteeg trots. "We hebben het dorp kennis laten maken met traditionele bigbandmuziek, funk én soul. Een hele gevarieerde avond dus." Op het programma stonden onder meer de bekende jazznummers 'Black Coffee' en 'Birdland', maar ook meer funky nummers waren te horen van onder andere 'Tower of Power'.

Versteeg hoopt ook volgend jaar weer een bigbandavond te organiseren. "Het is nu de tweede keer dat Swingin' Crows in 't Podium optrad. De bezoekers die ik heb gesproken, vonden het opnieuw een geweldige en afwisselende avond. 't Podium heeft een prachtige theaterzaal waar je geweldig muziek kunt maken, dus wie weet dat we er volgend jaar weer staan."

advertentie
advertentie