Workshop Scratch Junior bij de bieb

30 januari 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

De Bibliotheek Scherpenzeel organiseert een workshop Scratch Junior voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Met de app Schratch kunnen animaties, verhalen en spelletjes gemaakt worden op een tablet of iPad. Het is de bedoeling dat de kinderen hun eigen tablet of iPad meenemen met daarop de app ScratchJr.

Tijdens de workshop leren de kinderen stap voor stap programmeren met Scratch Junior, zoals een achtergrond ontwerpen, figuurtjes invoegen en laten bewegen, dansen en zingen, de eigen stem en geluiden toevoegen en nog veel meer.

Programmeren, onder andere met Scratch Junior, leert kinderen creëren in plaats van consumeren. Door aan de slag te gaan met Scratch Junior leren kinderen creatief en logisch denken, krijgen ze ruimtelijk inzicht, en een probleemoplossend vermogen. Ook leren ze structureren en samenwerken.

De workshop is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar en is op woensdagmiddag 22 februari van 14.00 - 15.30 uur bij de Bibliotheek in Kulturhus de Breehoek. De toegang is gratis. Aanmelden voor 17 februari bij de Bibliotheek.

advertentie
advertentie