Scouting zonder huisvesting

31 januari 2017 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Scouting de Willaergroep raakt haar locatie aan de Broekerweg 25 kwijt. Het hing al een paar jaar in de lucht, maar nu gaat de Willaergroep een nieuw onderkomen vinden voor haar tachtig leden. Ook gaat de Willaergroep met de Valleigroep fuseren tot een nieuwe scoutinggroep, waarvoor nog een passende naam wordt gezocht.

Er zijn inmiddels diverse gesprekken gevoerd met de gemeente Scherpenzeel, helaas nog zonder concreet resultaat. Voorzitter van de Willaergroep, Maarten Sluijter kijkt bezorgd om zich heen op de huidige locatie van de Willaergroep.

In drie gebouwen worden daar scouts in diverse leeftijdscategorieën welkom geheten en ingewijd in de wereld van scouting. De locatie is er voorzien van een beek voor wateractiviteiten, er is een vuurplaats en in de gebouwen zelf is de eenvoudige inrichting meer dan voldoende voor de Willaergroep. ,,Ik zou willen dat ik deze gebouwen kon optillen en op een nieuwe locatie weer kon neerzetten", zegt Sluijter.

NIEUWE BESTEMMING De Willaergroep pacht de grond al jaren van een landeigenaar, die per september van dit jaar een nieuwe bestemming voor het gebied heeft gevonden. Hierdoor moet de scouting verdwijnen. Een nieuwe locatie is binnen Scherpenzeel nog niet voorhanden.

Er is sprake geweest van een locatie vlak bij de waterzuivering Ook het terrein naast de andere scoutinggroep aan de Breelaan is onderzocht als mogelijkheid. Tot nu toe heeft de gemeente voor beide opties geen groen licht gegeven.

Op het moment dat de zoektocht naar een alternatieve locatie vastliep, stapte de Willaergroep naar de Valleigroep om over de optie van een fusie te praten. Dit bleek mogelijk en de intentie is nu om beide groepen in elkaar op te laten gaan. ,,Dit is nog wel een proces. We hebben een andere manier van organiseren. Op details zullen we een middenweg moeten vinden. Maar het plezier van de kinderen en jongeren om naar scouting te gaan, staat nog steeds voorop", benadrukt de voorzitter.

Een samengaan van de beide groepen lost het huisvestingsprobleem niet op. Het onderkomen en terrein van de Valleigroep is niet berekend op een toename van ruim tachtig kinderen. Er zal een locatie moeten komen die het terrein aan de Broekerweg vervangt.

VERGROTEN LOCATIE De voorkeur van beide verenigingen is dat de locatie van de Valleigroep aan de Breelaan wordt vergroot. Er komen kinderen en jongeren uit zowel Scherpenzeel, Woudenberg als Renswoude naar de zaterdagse 'opkomst'. Veel vriendschappen voor het leven en zelfs liefde zijn ontstaan bij de scouting, glimlacht Sluijter.

De organisatie rond het verhuizen van de Willaergroep naar een nieuwe locatie, wordt geheel door vrijwilligers uitgevoerd. Hulp hierbij is meer dan welkom. De Willaergroep is met name op zoek naar, of hulp bij, het verkrijgen van een tijdelijk onderkomen, opslagruimte van scoutingmaterialen, mensen met een bouwkundige achtergrond (aannemers, architecten) en hulp bij het werven van fondsen. Meer informatie: Scouting Scherpenzeel, secretaris@willaer.nl

advertentie
advertentie