Hema Scherpenzeel op de schop

31 januari 2017 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Winkelketen Hema gaat haar formule in de loop van dit kalenderjaar vernieuwen. In de zomermaanden gaat de winkel aan de Dorpsstraat 174 in Scherpenzeel op de schop, zo bevestigt eigenaar Henk-Jaap van der Woude desgevraagd.

Door Edward Doelman

Hema heeft de nieuwe werkwijze anderhalve week geleden aangekondigd. De vernieuwingsslag heeft met name consequenties voor de manier waarop producten gepresenteerd worden. In de nieuwe formule worden de vestigingen namelijk ingedeeld aan de hand van belevingswerelden, zoals 'koken', 'badkamer' en 'dames'. ,,Alle producten voor kinderen, bijvoorbeeld bovenkleding, kinderondergoed en ook speelgoed, worden straks bij elkaar gepresenteerd", geeft Van der Woude als voorbeeld.

MEER WINKELGEMAK Dat is conform de internationale winkelformule van het Nederlandse warenhuis. Hema heeft het op de eigen markt lastig, maar timmert onder meer in Frankrijk en Duitsland flink aan de weg. Die zelfde formule wordt ook in de Benelux geïntroduceerd. Met de vernieuwingen wordt met name meer winkelgemak beoogd. Van der Woude is daar in elk geval enthousiast over: ,,De producten die we verkopen, blijven hetzelfde, maar de winkel wordt anders ingedeeld. De klant ziet daardoor veel meer van ons assortiment, ook door meer diverse productpresentaties."

De kleinere winkels in Nederland zijn nu als eerst aan de beurt, zo heeft het warenhuis besloten. De eerste vestigingen worden in mei onder handen genomen. Van der Woude is onder meer eigenaar van de winkels in Voorthuizen en Scherpenzeel. ,,De winkel in Voorthuizen wordt begin juni, na Pinksteren, omgebouwd. De zaak in Scherpenzeel is in augustus aan de beurt", zo laat hij weten.

GROTERE WINKELS Ook de Hema in het centrum van Barneveld wordt door hem gerund. Deze vestiging behoort tot de grotere winkels. ,,Over het ombouwen van de zaak in Barneveld is op dit moment nog niets bekend", meldt Van der Woude. Voor de ombouw van grotere Hema's zijn inmiddels diverse testwinkels aangewezen. Op basis van die ervaringen wordt besloten op welke wijze de grote winkels in de verandering meegaan, zo heeft de winkelketen bekendgemaakt.

advertentie
advertentie