´Tabletcafé voorziet in behoefte´

31 januari 2017 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE Het was vrijdagmiddag druk in de bibliotheek, waar op de even weken van de maand het Tabletcafé wordt gehouden. Een flinke groep dames en heren zat, gewapend met de iPad of tablet, aan tafel. Ton de Ruig leidde de training.

Hij ging in op de vragen en problemen van de mensen aan tafel en loste problemen op. De Ruig: ,,Het is een vrije inloop. Wie wil kan komen. Heb je vragen, stel ze en we kijken of we de passende oplossing hebben. Soms moet ik ook wel eens dingen opzoeken", geeft De Ruig eerlijk toe.

"Ik ben meer de man die het android-systeem in de vingers heeft en Raymond de Lang is de man van de iPad.

De mensen thuis hebben soms ineens met het één of andere probleem te maken. Soms kunnen ze niet direct de oplossing vinden. Dan komt men naar het Tabletcafé. Hier zoeken we naar een oplossing voor dat probleem".

UITKOMST Mevrouw De Bruin: ,,,Het leuke is dat je er altijd wat van opsteekt en daarnaast is het nog gezellig ook. Ik had een probleempje met mijn tablet, maar dat is nu uit de wereld geholpen. Ik vind het Tabletcafé echt een uitkomst". Bezoeker Jan geeft aan dat je ook vaak dingen van elkaar leert. ,,Dat is ook niet zo gek, want je praat met elkaar over problemen. Soms zoek je ook samen naar een oplossing. Lukt het dan nog niet, dan kan je altijd bij Ton de Ruig of Raymond de Lang terecht.

,,Om de mensen tijdens het Tabletcafé te helpen bij het oplossen van problemen, zijn we nog op zoek naar iemand die daarbij wil kom assisteren´´, merkt Ton de Ruig op. Geïnteresseerden kunnen bellen naar Ton de Ruig, 0318-571910 of 06- 454784856.

Ton merkt ten slotte nog op dat er misschien nog een cursus voor beginners georganiseerd gaat worden.

advertentie
advertentie