TVS 1 speelt gelijk in de topper tegen VTV uit Nieuwegein

15 februari 2017 om 00:00 Sport

In de vierde speelronde stond opnieuw een thuiswedstrijd op het programma waarin koploper V.T.V. uit Nieuwegein de tegenstander was. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd waarin de gasten in de slotfase de overwinning leken te gaan pakken maar winst in de laatste twee partijen zorgde er voor dat de eindstand met 5-5 weer in balans was.

In de openingspartij kende Jan van de Beek weinig problemen tegen Frank van de Velde die hij in drie games gemakkelijk versloeg. Doordat Edwin Vetkamp de tweede partij in vier games verloor van Ad van Liempt werd de stand weer gelijk getrokken. De derde partij tussen Dennis Wijsbeek en Sjoerd van Beuzekom was een van de spannendste van de avond waarin Wijsbeek uiteindelijk in de beslissende vijfde game met 11/9 aan het langste eind trok en daarmee T.V.S. weer op voorsprong zette. Toch ging de pauze in met een gelijke stand want in het dubbel leden van de Beek en Vetkamp hun eerste nederlaag, het duo van Liempt / van Beuzekom was met 11/6, 11/9 en 12/10 te sterk.

Na de pauze namen de gasten voor het eerst de leiding doordat Vetkamp tegen van de Velde zijn tweede nederlaag leed. In de zesde partij trok van de Beek de stand weer gelijk door van Beuzekom in drie games te verslaan. In de zevende partij moest Wijsbeek tegen van Liempt voor de tweede keer een beslissende vijfde game spelen die hij deze keer nipt met 9/11 verloor. De koploper uit Nieuwegein bracht het verschil zelfs op twee want Vetkamp verloor ook tegen van Beuzekom zijn derde en laatste partij. Wijsbeek bracht vervolgens de achterstand terug tot een punt door dit keer vlotjes in drie games te winnen van van de Velde, waarna van de Beek in de slotpartij opnieuw zonder game verlies tegen van Liempt zijn derde overwinning boekte met 11/8, 11/8 en11/4 waardoor de eindstand 5-5 werd.

In de vijfde speelronde staat op Vrijdag 24 Februari een uitwedstrijd in en tegen Hilversum op het programma.

advertentie
advertentie