Opbrengst van de tweede Lions Kunstveiling uitgereikt

17 februari 2017 om 00:00 Nieuws

Vrijdag 10 februari j.l. mocht de vice-president Johan Janssen van Lions Club Scherpenzeel-Woudenberg-Renswoude een cheque met de helft van de opbrengst van de grote Lions Kunstveiling 2016 uitreiken aan directeur Tine Veldhuizen van de Amersfoortse Stichting 'Special Arts'. Special Arts initieert een breed scala van activiteiten en projecten om mensen met een beperking te stimuleren in het ontwikkelen van hun pure talent. Naast een landelijke kunstuitleen en galerie stimuleert Special Arts het maken van theater, organiseert zij driejaarlijkse een beeldende kunst- en poëziewedstrijd. In dit alles staat de ontwikkeling van het pure talent centraal en het tonen van deze kunstuitingen aan een breed publiek.

Tine Veldhuizen: "Wij zijn enorm verrast door deze fantastische opbrengst! Het geeft ons ruimte om een aantal wensen voor 2017 te realiseren. Een van deze wensen is het organiseren van een expositie rondom 100 Jaar 'De Stijl'. Hiervoor willen wij een digitale De Stijl-lesmethode verspreiden onder alle zorgateliers in Nederland, zodat alle kunstenaars, die dat willen, meer leren over deze bijzonder Nederlandse kunststroming en een breed publiek verrast zal worden door de bijzondere kunst van buitengewone kunstenaars. Ook willen wij graag op onze nieuwe website de kunstenaars achter de kunstwerken met een verhaal, foto's en filmpjes zichtbaar maken."

Eerder dit jaar, op 13 januari, werd de andere helft van de opbrengst van de veiling uitgereikt. Op een feestelijke bijeenkomst in muziekgebouw 't Podium' in Renswoude waren vertegenwoordigers van de muziekkorpsen uit Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg bijeengekomen. De leden van 'Ons Genoegen', 'Caecilia' en 'Fidelio' kregen uit handen van Lions president Jan Bessembinders een cheque van ieder € 800,00 overhandigd, bestemd als bijdrage voor het instrumentenfonds van de drie muziekgezelschappen. Deze bijdragen zullen met name worden gebuikt op de muziekbeoefening door de jeugd te bevorderen. De vertegenwoordigers van 'Ons Genoegen', 'Caecilia' en 'Fidelio' toonden zich bijzonder verguld met deze geste.

Lions Club Scherpenzeel - Woudenberg - Renswoude dankt de regionale kunstenaars, die vaak vrijwel belangeloos hun werken ter beschikking hebben gesteld, voor hun medewerking en ook Galerie Dalhuijsen voor de medewerking tijdens de expositie van de kunstwerken.

advertentie
advertentie