Kunstwerken maken veel los bij leerlingen De Stifthorst

21 februari 2017 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE De leerlingen van groep 1 en 2 van de Christelijke Basisschool De Stifthorst waren vier weken lang bezig geweest met kunst. Voor leerlingen in de onderbouw een lastige opgave, maar wie een kijkje nam tijdens de tentoonstelling die ze georganiseerd hadden, kwam tot de ontdekking dat het thema kunst veel had losgemaakt bij deze jonge kinderen.

Leuk was zeker de zelfgemaakte catalogus. Wie de tentoonstelling bezocht, kon van de kinderen zelf horen welke materialen er gebruikt waren.

Het thema kunst werd als methode aan de school aangeboden, zo legt juf Hanneke uit. ,,Aan de hand daarvan zijn we met de leerlingen aan de slag gegaan. Je kunt daarbij dan denken aan bijvoorbeeld eigen kunst, maar ook muziekkunst en uiteindelijk zijn de leerlingen zelf aan de slag gegaan en hebben we tot slot van dit project een tentoonstelling georganiseerd".

CREATIEF In de twee klaslokalen lagen en hingen de kunstwerken uitgestald. Tijdens de tentoonstelling was het een drukte van belang, want uiteraard wilden de ouders graag zien wat hun zoon of dochter aan creatiefs tentoongespreid had.Als je een tentoonstelling houdt in je eigen museum, dan kom je ook de kassa tegen met daarachter twee leerlingen die hun zelfgemaakte kaartje als entreebewijs aan de man brachten.

HARING Tijdens het bezichtigen van al die kunstwerken wordt duidelijk dat de schooljeugd zich niet met de minst bekende kunstenaars heeft beziggehouden, zoals Vincent van Gogh of Mondriaan. Ook de kleurrijke kunstwerken van Keith Haring kon je op diverse plaatsen terugvinden.

Er waren leerlingen die een zelfportret gemaakt hadden. Of dat dan altijd even perfect gelijkend was, mag iedereen zelf bepalen. Kunst is soms een creatieve uiting waar je alleen maar naar kunt kijken van genieten of soms helemaal niet begrijpen.

Na afloop gingen de meeste kunstwerken mee naar huis, terwijl een aantal geëxposeerd wordt in de bibliotheek.

advertentie
advertentie