Hervormde Gemeente waardeert inzet vrijwilligers met samelijke avond

21 februari 2017 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE Door de kerkrentmeesters van de Hervormde Gemeente was vrijdagavond een vrijwilligersavond georganiseerd in gebouw Rehoboth. Binnen de Hervormde Gemeente zijn veel vrijwilligers actief, mensen die zich op tal van manieren inzetten. Onder hen bijvoorbeeld de mensen die de verschillende clubs runnen, maar ook zij die zich inzetten voor het schoonhouden van gebouw Rehoboth, pastorale werkers, de mensen die zich jaarlijks inzetten voor de bazaar, de mensen die actief zijn binnen de kringloopwinkel aan de Kastanjelaan, de organist en de koster van de kerk. Na een woord van welkom werd rond 19.00 uur gezamenlijk gekeken en geluisterd naar een opname van het programma Nederland Zingt. Ds. H.J. Donken sprak in zijn gebed waardering uit voor alle vrijwilligers die zich op de een of andere manier inzetten voor de Hervormde Gemeente. Na het zingen van Psalm 100, een lofpsalm, werd het tijd voor de maaltijd. De grote zaal van gebouw Rehoboth was gezellig ingericht, op de tafels placemats, vaasjes met bloemen en waxinelichtjes, om de sfeer nog verder te verhogen. In de zaal een keur aan warmhoudschalen met daarin bijvoorbeeld gehaktballen, zalm, maar ook saté, diverse salades, gevulde eieren en nog veel meer.

Het was duidelijk dat Anton van Rinsum en zijn mensen veel werk had verzet. Dat werd zeer gewaardeerd. In de keuken was een groot aantal vrijwilligers, in witte jassen en met witte hoeden op, bezig met het braden van bijvoorbeeld de biefstuk of het frituren van de patat.

Er was voldoende voor de honderveertig vrijwilligers. Na afloop van het diner konden de vrijwilligers kiezen uit de desserts. De kerkrentmeesters hebben het werk van de vrijwilligers op een bijzondere, ´smakelijke´ wijze weten te waarderen.

advertentie
advertentie