Tabletcafé XL over internetbankieren

27 februari 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

De tijd van overschrijvingskaarten en de wekelijkse bankafschriften ligt voor veel mensen ver achter ons. Hoe lang is het geleden dat u naar de bank of naar het postkantoor ging om contant geld te halen?

Het kopen en betalen gaat tegenwoordig bijna ongemerkt. De betalingen en uitgaven gaan grotendeels digitaal. Dat is heel handig, want je hebt altijd geld bij je. Het uitgeven van geld gaat haast ongemerkt. Een nadeel hiervan is dat veel mensen geen goed zicht hebben op hun financiën. Er is geen overzicht waar het geld blijft.

Het internetbankieren verandert regelmatig. Er zijn steeds meer en andere mogelijkheden. Verder hebben de banken verschillende opties bij het internetbankieren die u nog niet gebruikt maar wel handig zijn. Bijvoorbeeld het maken van overzichten om zicht te houden op uw uitgaven.

Tijdens Tabletcafé XL besteden we onder andere aandacht aan: manieren om te internetbankieren, veiligheid, het maken van overzichten en het printen van afschriften. Van de zomer gaat er wat veranderen met het betalen via internet, het zogenaamde iDIN. Dit is een nieuwe dienst van de banken waarmee consumenten zich bij andere organisaties online kunnen identificeren, met de veilige en vertrouwde inlogmiddelen van hun eigen bank.

Tabletcafé XL is op dinsdag 14 maart om 19.30 uur in Kulturhus de Breehoek. De entree is gratis.

advertentie
advertentie