'Je bent bezig met afsluiten van tijdperk'

28 februari 2017 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Veel dorpsgenoten drukten woensdag 22 februari Gijs en Nel Hazeleger-Verwoerd de hand. Na vijfendertig jaar stoppen zij met boekhandel Verwoerd en de naastgelegen tabakszaak. ,,Een iconisch echtpaar dat afscheid neemt", volgens een de aanwezigen.

De deur van de boekenwinkel was woensdagavond al vroeg geopend. Nel Hazeleger: ,,Ik slaap al een paar nachten slecht. Je bent toch bezig met afsluiten van een tijdperk. Ik moet nu best wel even slikken dat het nu gaat gebeuren. Ik kreeg vrijdag al een boeket van een klant, omdat die er vanavond niet bij kon zijn. Dat doet me echt goed", vertelt ze. Ook haar man Gijs vindt het zichtbaar een spannende avond. Hun zonen en schoondochters waren aanwezig en ook het vaste personeel maakte zijn opwachting.

TOMELOZE ENERGIE Namens de Ondernemersvereniging van Scherpenzeel werd een boeket overhandigd. ,,Het echtpaar Hazeleger heeft een tomeloze energie en is overal bij betrokken in ons dorp. Vanaf het begin waren ze lid van de ondernemersvereniging en ze kwamen altijd met leuke ideeën.

Wij denken dat ze straks nog net zo actief en druk zijn binnen Scherpenzeel", aldus een bestuurslid. Ze wordt bijgevallen door een medeondernemer die de hoop uitspreekt dat ook bij Primera straks posters van evenementen en goede doelen op de ramen van de winkel mogen hangen.

De ondernemersvereniging is blij dat er en boekenwinkel annex tabakshop terugkomt. De personeelsleden van Hazeleger gaan allemaal mee naar de nieuwe Primera. Daarmee komt een wens van het echtpaar Hazeleger uit.

MOOIE JAREN Het personeel wenst hen al het beste voor de toekomst toe. ,,We hopen dat zij nog heel lang samen mogen genieten van hun vrije tijd. We kijken terug op mooie jaren met Gijs en Nel. Nu is een goed tijdstip om te stoppen. Ze zijn fit genoeg om van alles te ondernemen. Zoals met de camper naar Portugal ofzo", merkt een oud-medewerkster op.

Een nicht van Nel uit Woerden vindt het fijn voor het stel dat het meer vrijheid krijgt. ,,Ze hebben hobby's genoeg, dat komt wel goed. Nel weet niet beter dan dat ze in de winkel staat, maar nu is het tijd voor andere dingen." Een dorpsbewoonster vertelt hoe het verhaal dat ze gingen stoppen in korte tijd bekend was in het dorp. ,,Ik sprak iemand bij de Aldi die zich zorgen maakte dat ze noodgedwongen moesten stoppen, omdat de zaken niet zouden lopen. Gelukkig is dat niet het geval. We zullen Gijs en Nel zeker gaan missen", zegt ze.

De boekwinkel is inmiddels gesloten. Het sigarenmagazijn gaat nog een paar dagen door, ook omdat de laatste dingen rondom de post afgerond moeten worden. Half maart is het echt zover en sluiten de Hazelegers een tijdperk af. Nel en Gijs Hazeleger zijn in Scherpenzeel een begrip. Haar ouders begonnen in 1950 een sigarenwinkel aan de Dorpsstraat. Nels vader overleed in 1980. Daarna hield zij samen met haar moeder de winkel draaiende. Gijs ging twee jaar later ook in de zaak werken, nadat zoon Gert-Jan was geboren.

advertentie
advertentie