´Het is en blijft leuk hiermee te vliegen´

28 februari 2017 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE Leden van de Vallei Vliegers uit Barneveld, de oude Modelvliegclub Renswoude, vlogen zaterdagavond met modelvliegtuigjes en helikopters indoor in de gymzaal van sporthal de Hokhorst.

Tussen 19.00 en 22.00 uur geen gymnastiekactiviteiten of volleybal, maar modelvliegen, een andere dimensie dan eerder genoemde sporten.

Naast de Vallei Vliegers waren er ook een aantal gastvliegers van de Vliegclub uit Ede uitgenodigd. ,,In de wintermaanden vliegen we altijd indoor", zo legt Eddie Wuck uit Renswoude uit. ,,We doen dat in diverse sporthallen, zoals in de sporthal Oost of West in Veenendaal, maar ook in sporthal de Meerwaarde in Barneveld.

Het is een totaal andere manier van vliegen dan buiten. We vliegen niet met onze grote vliegtuigen, maar met diverse modellen vliegtuigen van superlicht materiaal. Ook met drones of kleine helikopters wordt er gevlogen. Vergeet niet dat je beperkt bent met je vliegruimte, want overal zijn muren en er is geen hoge hemel. Dus gebeuren er ook wel eens ongelukken, zijn er botsingen of vliegt men tegen de muur. Maar gelukkig is het allemaal goed te repareren. Het is en blijft leuk om hiermee te vliegen", besluit Eddie Wuck. Even later gaat ook hij aan de slag waarvoor hij gekomen is, vliegen. De vliegers kunnen zaterdagavond in sporthal de Hokhorst hun hart ophalen, soms eerst even voorzichtig aftasten, om even later te laten zien dat ze de kunst van het vliegen echt meester zijn.

De superlichte vliegtuigjes maken nauwelijks geluid, scheren laag over de grond of langs de wanden en het plafond, terwijl weer anderen hun drones of helikopters de lucht in sturen. Op sommige momenten zijn er zes of meer vliegtuigjes in de lucht, maar je hoort ze nauwelijks.Een van de echte liefhebbers is 29

Wesley Konstapel uit Lunteren. Hij is er met z'n indoorvliegtuigen, die hij uitermate goed beheerst. Meestal vliegt hij buiten met z'n Piper Cup met een spanwijdte van 4 meter. Die Piper Cup heeft een 1.100 cc motor op benzine. ,,Dat is nog veel mooier", volgens Wesley.

advertentie
advertentie