TVS 1 na twee overwinningen koploper in de tweede klasse

1 maart 2017 om 00:00 Sport

T.V.S. 1 pakt koppositie na twee overwinningen op rij

In de afgelopen week kwam het vlaggenschip van T.V.S. tweemaal in actie en door twee overwinningen wordt halverwege de competitie de eerste plaats ingenomen. In de vijfde speelronde werd een ruime 8-2 overwinningen behaald in en tegen hekkensluiter Hilversum. Jan van de Beek en Dennis Wijsbeek bleven ongeslagen en Rein Schellingerhout zorgde voor het achtste punt. De tweede wedstrijd was de inhaalwedstrijd tegen mede concurrent Elan uit Baarn dat op bezoek kwam in "de Breehoek", ook deze wedstrijd leverde een knappe 6-4 overwinning op.

In de openingspartij moest Jan van de Beek het opnemen tegen de Baarnse kopman Fred van Drie, het werd een spannende partij waarin van Drie met 11/8 in de beslissende vijfde game aan het langste eind trok en daarmee zijn ongeslagen status in deze competitie handhaafde. De gasten namen zelfs een 2-0 voorsprong doordat Edwin Vetkamp kansloos verloor van Michel Brinkman. Rein Schellingerhout zorgde voor de aansluitende 2-1 stand door in drie games te winnen van Eddie Uittenbogaard. Het dubbel, gespeeld door van de Beek en Vetkamp, bracht de stand weer in evenwicht want na winst en verlies met 11/5 gingen vervolgens game drie en vier met 11/9 naar de gastheren.

Na de pauze namen de gasten opnieuw de leiding doordat Vetkamp tegen van Drie, in vier games, zijn tweede nederlaag leed. In de zesde partij trok van de Beek de stand weer gelijk door Uittenbogaard in drie games te verslaan. In de zevende partij slaagde de sterk spelende Schellingerhout er in om tegen Brinkman een 2-1 achterstand weg te werken door achtereenvolgens met 11/8 en 11/4 de winst binnen te halen en de tussenstand op 4-3 te brengen. De eerste overwinning deze avond van Vetkamp tegen Uittenbogaard bracht de voorsprong naar 2 punten. Schellingerhout vervolgens bood de sterke van Drie goed tegenstand maar moest toch toestaan dat van Drie in vier games won waardoor het verschil weer een punt bedroeg. In de slotpartij stelde van de Beek de overwinning veilig door met 11/8, 13/11 en 11/5 te winnen van Brinkman waardoor een belangrijke 6-4 overwinning werd behaald.

In de zesde speelronde staat op Vrijdag 10 Maart de uitwedstrijd in Baarn tegen hetzelfde Elan op het programma waarin de Baarnaars zullen proberen een sportieve revanche te nemen.

advertentie
advertentie