Dames van Set Up '69 zetten zegereeks voort

12 maart 2017 om 00:00 Sport

De dames van Volleybalvereniging Set Up '69 hebben afgelopen zaterdag met 4-0 gewonnen van het hoger geplaatste Switch uit Millingen aan de Rijn. Vorige week werd al met 3-1 gewonnen van Arvevo. Door deze overwinningen houden ze aansluiting met de subtop.

In het beging van de eerste set was het spel nog een beetje nerveus en keken ze al snel tegen een 5-1 achterstand aan, maar toe begon het spel te lopen en kwam de tegenstander er eigenlijk niet meer aan te pas. Met 25-16 werd de eerste set gewonnen. De tweede set ging lange tijd gelijk op, maar in de eindfase drukten de dames van Set Up door en werd ook die set gewonnen.

De derde set was de mooiste van de middag. Met lange ralleys en goed verdedigend werk was er voor Switch geen eer meer te behalen. Door geconcentreerd te spelen en voor elke bal te gaan werd de winst afgedwongen.

Na zo'n set is het moeilijk om bij de les te blijven en liet Set Up de teugels in de 4e set een beetje los. Het werd op 23-24 zelfs een set-point voor Switch. Maar de dames herpakten zich en met een goede opslagserie van Daphne Stoffelsen werd ook deze set binnengesleept met 26-24.

De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 25 maart in De Breehoek. Het is dan niet op de gebruikelijke tijd maar de wedstrijd begint dan pas om 19.30 uur.