Opnieuw twee overwinningen voor T.V.S.

15 maart 2017 om 00:00 Sport

T.V.S. 1 op titelkoers na opnieuw twee overwinningen

In de afgelopen week kwam het vlaggenschip van T.V.S. opnieuw tweemaal in actie en door twee overwinningen werd de koppositie in de 2e klasse verstevigd. In de zesde speelronde werd in Baarn mede concurrent Elan, evenals in de vorige ontmoeting, met 6-4 verslagen. Jan van de Beek bleef ongeslagen en Dennis Wijsbeek en Edwin Vetkamp wonnen beiden eenmaal, het winnende zesde punt werd behaald door winst in het dubbelspel van van de Beek en Wijsbeek. De tweede wedstrijd was in de zevende speelronde in "de Breehoek" tegen het Utrechtse U.T.T.C. werd het net als in de eerste wedstrijd een ruime overwinning die met 8-2 zelfs nog een punt hoger uitviel.

In de openingspartij moest Edwin Vetkamp het opnemen tegen Steven Herschel en na vier spannende games besliste Vetkamp met 11/4 in de vijfde game de partij in zijn voordeel. Een nederlaag van Rein Schellingerhout in drie games tegen Rene de Boer bracht de stand weer in evenwicht. Dennis Wijsbeek zette de thuisclub weer op voorsprong door in vier games te winnen van Adri Burgwal. Het dubbelspel, dit keer gespeeld door Vetkamp en Wijsbeek, werd vrij gemakkelijk met 117, 11/3 en 11/9 gewonnen waardoor de pauze in ging met 3-1 voorsprong.

Na de pauze pakte Schellingerhout zijn eerste zege van de avond door Herschel in de beslissende vijfde game met 11/9 te verslaan. Ook de twee daarop volgende partijen eindigde in een overwinning voor de gastheren. Vetkamp won eenvoudig in drie games van Burgwal en Wijsbeek behoefde slechts een game af te staan aan de Boer waardoor de tussenstand op 6-1 kwam. Hoewel de wedstrijd was gelopen werden de drie laatste partijen allen pas beslist in de noodzakelijke vijfde game. Schellingerhout boekte zijn tweede zege door met 11/9 te winnen van Burgwal maar Wijsbeek liep in zijn laatste partij tegen zijn eerste nederlaag aan door met 3/11 te verliezen van Herschel. In de slotpartij behield Vetkamp zijn ongeslagen status deze wedstrijd door tegen de Boer een 2-0 achterstand weg te werken via achtereenvolgens 11/6, 13/11 en 11/9 waardoor de eindstand 8-2 werd.

In de achtste speelronde staat op Vrijdag 24 Maart de uitwedstrijd in en tegen Woerden op het programma, de thuiswedstrijd leverde een 7-3 overwinning op voor de T.V.S.-ers.

advertentie
advertentie