Paasviering Passage voor een volle zaal

28 maart 2017 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE Tijdens de Paasviering van Passage, afdeling Renswoude zat de grote zaal van Reho-29both woensdag 22 maart helemaal vol.

Voorzitter Ita Wolswinkel verwelkomde alle aanwezigen. Ze merkte op dat Passage nog wel wat nieuwe leden kan gebruiken. ,,Het is voorjaar en ook bijna Pasen", zei Wolswinkel. Zij vewelkomde Ineke, Annette en Annet van zanggroep Stil uit Vollenhove. ,,Jullie nemen ons met jullie zang mee naar het leven en lijden van Jezus, naar Pasen. Dat gebeurt mede aan de hand van mooie platen, terwijl het thema voor vanavond verwondering is.´´

RIEN POORTVLIET Nadat de Passagekaars was aangestoken, las Ita Wolswinkel het gedicht Stil voor U voor en memoreerde zij het overlijden van de heer Gotink.

Namens zanggroep Stil wees Ineke erop dat ze blij waren te mogen zingen voor zo'n volle zaal en stil te mogen staan bij Pasen. ,,Wij hopen u daarin mee te mogen nemen, aan de hand van platen uit een boek van Rien Poortvliet. Wij hopen dat u verwonderd stilstaat bij wat Jezus voor ons en u doet. Meestal zingen we a capella, maar u kunt, wanneer u dat wilt, ook meezingen.

We zingen driestemmig, a capella, en willen door het zingen van hymnen, southern gospelsongs, psalmbewerkingen en andere bijbelse woorden van waarde, verwondering uitdragen en delen.

UITGEGROEID Wat in 2008 begon met samen aan de keukentafel zingen, is uitgegroeid tot een intens beleven en overbrengen van bijbelse troost en bemoediging op vrouwenochtenden, verjaardagen, trouwerijen, begrafenissen, kerst- en paasvieringen.

Ook in huiskamers, kerkdiensten, het asielzoekerscentrum met asielzoekervrouwen of bij een ziekbed klinken onze liederen".

advertentie
advertentie