´Besef dat groen voor schone lucht zorgt´

28 maart 2017 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE Scholieren van de christelijke basisscholen de Borgwal en de Stifthorst hebben woensdag op de Beekweide, in de buurt van de picknickbank, twee forse bomen gepoot.

Het was maar goed dat de medewerkers van Omgevingsbeheer met een graafmachine het gat eerst hadden voorbewerkt, anders was het voor de scholieren een langdurig karwei geweest voordat het gat gegraven was.

GRAVEN Opzichter René Sennef heette burgemeester Petra Doornenbal, de wethouders Van de Pol en Vlastuin, de scholieren, leerkrachten en enkele ouders welkom. Hij gaf in het kort aan wat de bedoeling was. Burgemeester Petra Doornenbal: ,,We verwachten wat van jullie, want het is niet alleen bomen planten maar ook het gat graven".

KUNSTWERKEN Ze wees erop dat er al binnenles was geweest, onder leiding van mevrouw Van de Bor. ,,Daardoor krijgen jullie ook een beetje een besef hoe mooi het is als het weer groen wordt, dat groen zorgt ook voor schone lucht.´´ Burgemeester Petra Doornenbal, onthulde, bijgestaan door een medewerker van Omgevingsbeheer, twee panelen met de door beide scholen gemaakte kunstwerken. Even later gingen de scholieren aan het werk.

VERBINDEN Nadat een gat gegraven was, werd de boom met een tractor omhoog gehesen en met de kluit in het gat gezet. Hierna kon men beginnen met het vullen van het gat en kon men de grond aanstampen.

Thema van deze zestigste Nationale Boomfeestdag is Bomen verbinden. Daarom hebben Van de Bor en Severs op de scholen les gegeven over onder andere de verbinding tussen bomen en dieren, tussen bomen en insecten, tussen bomen en mensen en bomen en vogels.

Ook stellingen waarbij men moest zeggen ´waar´ of ´niet waar´ kwamen aan bod. Zoals ´Het nest van een eekhoorn is te vinden tussen de takken´.

De buitenles werd vanwege het slechte weer verschoven.

advertentie
advertentie