TVS 1 wint laatste competitiewedstrijd van Hilversum

12 april 2017 om 00:00 Sport

In de laatste speelronde van de voorjaarscompetitie moest T.V.S. 1 het opnemen tegen het reeds gedegradeerde Hilversum. Het was voor T.V.S. zaak om een zo ruim mogelijk zege te boeken want concurrent Elan, dat in punten gelijk bovenaan staat, moet pas later in de speelweek in actie komen. Hilversum deed zijn sportieve plicht en bood goed tegenstand waardoor uiteindelijk een 7-3 overwinning het eindresultaat was, of dat genoeg is voor het kampioenschap zal later in deze speelweek moeten blijken.

In de openingspartij was Jan van de Beek in drie games duidelijk te sterk voor Paul Lugtenburg. De gasten trokken meteen daarop de stand weer gelijk want Edwin Vetkamp verloor eveneens in drie games van Bert Daselaar. Toen vervolgens ook Dennis Wijsbeek in vier games onderuit ging tegen Robert van de Meel keken de T.V.S.-ers plots tegen een 1-2 achterstand aan. Na een door van de Beek en Vetkamp sterk gespeeld dubbelspel, dat met 11/4, 11/6 en 11/7 werd gewonnen, was de stand weer in evenwicht.

Na de pauze zette Vetkamp de thuisclub op voorsprong door in drie games te winnen van Lugtenburg. Van de Beek stond vervolgens in zijn partij tegen van de Meel een game af waardoor de stand op 4-2 werd gebracht. Hierna volgde de twee spannendste partijen van de avond waarbij in beide gevallen een vijfde game de beslissing moest brengen. Eerst vocht Wijsbeek zich knap terug van een 0-2 achterstand en sleepte na 11/9, 11/5 en 11/8 toch nog het vijfde punt binnen. Ook Vetkamp kwam tegen van de Meel met 0-2 achter maar trok met tweemaal 12/10 de stand weer gelijk maar van de Meel pakte in de beslissende game met 11/8 de overwinning. In de laatste twee partijen kwamen zowel Wijsbeek als van de Beek niet meer in de problemen en wonnen beiden zonder gameverlies waardoor de eindstand op 7-3 werd gebracht.

advertentie
advertentie