'Hier had ik echt niet op gerekend'

18 april 2017 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE De opnames vonden plaats in de MediArena Studio's van EndemolShine Nederland in Amstelveen. Daar kwamen maandagmiddag 3 april de vijfhonderd deelnemers aan de vijfde en laatste aflevering van de Postcode Loterij Miljoenenjacht bij elkaar. Onder hen vijftig Renswoudenaren. Verslaggever Adriaan Hosang was mee. Hij zag dat slechts één van de aanwezige Renswoudenaren een prijs greep. RTL 4 zond de aflevering afgelopen gisterenavond uit.

Het parkeren, de ontvangst, de registratie en later ook de voorbereiding op de uiteindelijke tv opnamen was allemaal perfect georganiseerd. Na de registratie kwam iedereen in het enorme restaurant van de MediArena waar men kon genieten van een uitgebreide lunch met heerlijke broodjes, wraps, soep en diverse dranken.

Uiteindelijk werden de deelnemers en introducés allemaal keurig op afroep naar de vakken in de studio begeleid. Daar was er een gastheer die iedereen welkom heette en volgens aan de slag ging met hetgeen eerst even gezamenlijk moest worden geoefend. Je moet dan denken als op staan met het totale vak en juichen wanneer Linda de naam van jouw gemeente aankondigde of klappen, wanneer dat gewenst was. Ook werden de stemkastjes voor de deelnemers even gecontroleerd, waren er over een weer even snel wat leuke gesprekjes, werd het spel achter de desk even gerepeteerd en kwamen de koffergirls op het geklap van de aanwezigen keurig naar beneden lopen en was het Linda de Mol die even snel haar gezicht liet zien en toen al meteen ontvangen werd met een ovationeel applaus.

Voordat het spel om de grote geldprijzen dan eindelijk van start ging ontving iedereen nog een klein koffertje voor in de pauze. Daarin zat naast een flesje spa blauw, een mars en een krentenbol.

LINDA DE MOL Nadat Linda de Mol ten tonele was verschenen en er opnieuw een enorm applaus over haar heen daalde legde zij nog snel even enkele zaken uit en daarna zaten de 500 deelnemers met hun stemkastjes in de hand, gespannen te wachten op de vragen die beantwoord moesten worden. In sommige gevallen was er slechts één kandidaat die het antwoord goed had en dus kon kiezen voor een plek achter de desk of een keuze maken uit één van de vijf grote koffers met daarin prijzen als een fraaie BMW, een reis naar Aruba, een soundbar, 10.000 euro of 500 euro. Werd gekozen voor een plek achter de desk dan ging de prijs waar je anders gekozen had naar iemand in één van de 10 vakken.

In die vakken inwoners uit Hendrik ido ambacht, Alphen aan de Rijn, Apeldoorn, Renswoude, Noord Scharwoude, Sittard, Rotterdam, Breda en het vak Nederland met inwoners uit diverse plaatsen.

DESK Als eerste nam een inwoner uit Hendrik ido ambacht plaats achter de desk, gevolgd door een inwoner uit Alphen aan de Rijn, Apeldoorn en tweemaal het vak Nederland.

Het gevolg was dat een fraaie soundbar van Apple naar Alphen aan de Rijn ging, het hele vak Apeldoorn met 500 euro naar huis ging, een dame uit Apeldoorn de reis naar Aruba won, een dame uit Alphen aan de Rijn de BMW en de Renswoudse Gloria Blaauwendraat € 10.000. De oud-dansleraar Sietze, die ook raadslid en trouwambtenaar is in Apeldoorn begon uiteindelijk aan het spel met de koffers en was erg succesvol. Hij eindigde uiteindelijk met een bedrag van 590.000 euro en had hij nog één koffertje opgemaakt dan was hij zelfs op 1.200.000 euro uitgekomen.

Gloria Blaauwendraat was blijverrast door haar prijs. ,,Ja, dit is echt bizar. Hier had ik echt niet opgerekend." Toen haar wed gevraagd wat ze met het geld gaat doen antwoordde ze spontaan het te delen met haar zusje. R

advertentie
advertentie