´Iedere morgen kopje thee op bed´

18 april 2017 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Toen Corrie zestig jaar geleden met haar Gerrit trouwde, was ze van plan geen Scherpenzeels te gaan praten. ,,En toch is het gebeurd", lacht de van oorsprong Ederveense bruid. Maandag 10 april vierden zij hun zestigjarig huwelijksjubileum, samen met hun vier kinderen, acht kleinkinderen en twee achterkleindochters.

GAZEUSE Gerrit Meerveld werd als laatste in het gezin geboren en had een moeilijke start. Hij lag zelfs even in de couveuse in Utrecht. Een van hun dochters vertelde toen ze klein was dat papa in de 'gazeuse' (frisdrank) had gelegen vroeger.

Corrie groeide op in Ederveen, met de basisschool aan de overkant van de straat.

Ze ontmoetten elkaar in De Klomp, letterlijk langs de kant van de weg. Zij wandelde langs met vriendinnen en hij lag daar in het gras op zijn kameraden te wachten. Ze vonden elkaar direct leuk. Na enige tijd besloten ze te trouwen. De bruid kwam uit Ederveen, maar was bereid om in Scherpenzeel te komen wonen. De bruidegom werkte in de metaalbewerking, vijfendertig jaar bij dezelfde werkgever en de bruid was coupeuse en naaister. ,,Na mijn huwelijk bleef ik werken tot de kinderen kwamen. Niet gebruikelijk in die tijd. Ik ben altijd blijven naaien. Voor mezelf en de kinderen. Wij hadden kleding die niemand had en dat voor de prijs van een lap stof".

UITGEVLOGEN Ze woonden onder meer in de Marktstraat en de Spechtlaan. Inmiddels wonen ze in een seniorenwoning aan de Bruinhorsterlaan. In die zelfde straat wonen ook twee van hun kinderen. Er woont ook een dochter in de Lindenlaan en een dochter is uitgevlogen naar Ede. Het stel geniet van hun twee achterkleindochters die nog jong zijn. Voor hun huwelijksjubileum kregen ze een emmer zand met daarin geldstukken. Met een schepje zijn Gerrit Meerveld en zijn jongste achterkleindochter samen aan het scheppen geweest om de muntjes op te graven. Tuinieren vond hij altijd leuk om te doen, helaas laten zijn leeftijd en gezondheid dit niet meer toe. Wel rijdt hij nog zelf auto. Corrie doet het huishouden en kookt nog zelf. Ze heeft in de huiskamer een vitrinekast met levensechte poppen staan. ,,Ik vind ze zo mooi. Ik was blij dat er in ons huis aan de Bruinhorsterlaan plaats was om deze kast neer te zetten".

NOGAL LIEF Het echtpaar is kerkelijk betrokken bij de PKN-kerk in Scherpenzeel. ,,Zonder geloof vaart niemand wel", is de overtuiging van het stel. Als ze terugkijken op zestig jaar huwelijk, concluderen ze dat het geven en nemen is in een huwelijk. ,,En hij is nogal lief", vult de bruid aan. Al zestig jaar brengt hij iedere morgen een kopje thee op bed bij zijn vrouw. ,,Dat deed ik voor mijn moeder al, nu doe ik het al die jaren voor mijn vrouw", zegt hij nuchter.

Ook burgemeester Visser bezocht het echtpaar om hen te feliciteren. ,,De burgemeester is zo'n aardige man". ,,Op onze trouwdag destijds was het mistig en later kwam de zon erbij. Op weg naar de kerk raakten we de bruidsstoet kwijt. Die namen een andere weg. Gelukkig kan een huwelijk niet beginnen voor het bruidspaar er is, dus alles kwam uiteindelijk goed", vertelt de bruidegom grijnzend.

advertentie
advertentie