Dames Set Up winnen ook de laatste wedstrijd

23 april 2017 om 00:00 Sport

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Set Up '69 al weer de laatste wedstrijd van het seizoen. Bij winst konden ze nog een plaats stijgen en als vierde eindigen. Voor tegenstander Scylla D2 stond er meer op het spel, want bij verlies was degradatie een feit.

Set Up begon de wedstrijd geconcentreerd en met degelijk spel werd al snel een voorsprong van 5 punten opgebouwd. Helaas werd de voorsprong in de 2e helft van de set weer weggegeven en stond het zelfs 23-23. De coach, Marco Benne, paste daarop een tactische wissel toe. Door Nienke van de Wetering, die over een sterke service beschikt, op de opslagplaats in te brengen, werd de eerste set binnen gehaald.

De 2e set liet Set Up iets zien van het klasseverschil en liepen ze snel uit naar een stand van 25-12. Door de eenvoudige winst in de 2e set, werden ze in de 3e set wat overmoedig en lieten ze zich overrompelen door Scylla, die tot het uiterste ging om toch nog de broodnodige 3 punten binnen te halen. Maar in de 4e set waren de dames van Set Up weer bij de les en werd de 3-1 overwinning binnengesleept. Set Up eindigt daardoor als 4e in de poule en tegenstander Scylla was teleurgesteld, dat degradatie een feit was.

De bloemen waren dit keer voor de scheidende trainer/coach, Marco Benne. Marco meldde, dat hij de dames van Set Up met veel plezier getraind heeft de afgelopen 2 jaar, maar dat hij het gevoel had, dat hij de dames op dit moment niet naar een hoger niveau kan tillen. Hij zelf ziet een mooie uitdaging in het trainen van een 2e divisieteam het komend jaar.

Vanaf komende week is Michiel Bakker, uit de eigen vereniging, de nieuwe trainer coach en zowel Michiel als de dames zijn enthousiast om het komend seizoen samen het niveau verder te verbeteren.