Maaltijden voor senioren in het Huis aan de Wei

25 april 2017 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE Een groep senioren was vrijdagavond bijeen in de recreatiezaal de Sterrenweide van het Huis aan de Wei aan de Nieuwstraat in Scherpenzeel.

Ouderenwerkster Rianne van Ginkel heette de aanwezigen welkom en vertelde over het thema ´Bourgondische avond´. ,,Wie denkt aan Bourgondisch verwacht het één en ander´´.

SCHAPPELIJK BEDRAG Koos van Binsbergen, de kok van het Huis in de Wei stelde de aanwezige gasten niet teleur. Hij had gezorgd voor een maaltijd, die volgens hen het predicaat Bourgondisch zeker waard was.

Met hulp van enkele vrijwilligers werd deze Bourgondische maaltijd geserveerd. Het voorgerecht bestond uit asperge-kerriesoep met beenham, het hoofdgerecht uit Boeuf Bourguignon met groentegarnituur, gegratineerde aardappel ovenschotel en Vlaamse frieten. Het nagerecht was een chocoladetaart.

Ouderenwerkster Rianne van Ginkel: ,,Het leuke van dit soort maaltijden voor senioren is, dat men voor een schappelijk bedrag een heerlijke maaltijd krijgt voorgeschoteld. Voor velen is het makkelijk, want je schuift aan en wordt lekker bediend en het is gezellig.

NIET ALLEEN Je eet, zoals de meesten anders wel doen, een keertje niet alleen, maar met diverse mensen en dat zorgt voor gezelligheid. Ook is er tijd voor het uitwisselen van de laatste nieuwtjes. Je ziet dat dit soort maaltijden in een behoefte voorziet".

´Samen Gezellig´ werd ook dit keer georganiseerd door Zorggroep Ena locatie Het Huis in de Wei en Senioren Welzijn Organisatie Scherpenzeel-Renswoude. Ook volgende maand is er weer een ´Samen Gezellig´. Vooraf inschrijven kan bij de balie van Huis in de Wei aan de Nieuwstraat 101 in Scherpenzeel.

advertentie
advertentie