Veel publiek bij activiteiten rond Koningsdag in Renswoude

2 mei 2017 om 00:00 Koningsdag

RENSWOUDE In Renswoude begon Koningsdag volgens traditie weer vroeg met de bromfietsreveille. Dit keer niet zo vroeg al wel eens in voorgaande jaren, maar rond 06.00 uur werd menigeen gewekt door het geknetter van bromfietsen. Ook dit keer een grote groep senioren die met hun fraaie brommers als Kreidler en Zundapp, in lange leren jassen en oude helmpjes op, rondjes draaiden door het dorp.

Later in de ochtend de aubade voor het kasteel waar naast voorzitter Janneke van den Berg van de Oranjevereniging en burgemeester Petra Doornenbal de aanwezigen toespraken. Petra telde van drie naar één en even later gingen de ballonnen (helaas waren er wat te weinig) de lucht in. "Ons Genoegen" zorgden hier ook weer voor de muzikale begeleiding tijdens het zingen van een aantal bekende liederen en net te vergeten de twee coupletten het Wilhelmus.

Grote drukte op het feestterrein met veel belangstelling voor de Crazy Cross Karts, het bouw- en speeldorp voor de jeugd, de Ranjabar, de knutseltafel, het Graffiti spuiten en niet te vergeten de goed bezochte dorpslunch waar "Ons Genoegen" zorgde voor de nodige muzikale verstrooiing. Later was er nog de after crossparty met de Lawine Boys. Zaterdag is er het Oranjebal XL Glitter met een optreden van Gerard Joling.

advertentie
advertentie