Gezellige en drukke Koningsdag Scherpenzeel

2 mei 2017 om 00:00 Koningsdag

SCHERPENZEEL Koningsdag in Scherpenzeel leek dit jaar drukker dan ooit tevoren. Een bonte stoet van feestelijk uitgedoste kinderen met oranje ballonnen, vaak ook op prachtig versierde fietsen en karretjes, trok van het Plein 1940 achter het muziekkorps van Caecilia aan richting het dorpspark. Na de aubade en het traditionele oplaten van de ballonnen verspreide het publiek zich al snel over de vele activiteiten die in het dorpspark waren georganiseerd.

Zo waren er diverse springkussens, verschillende activiteiten van de jeugdbrandweer, een kinderboerderij, aquaballen en een spannende touwbrug over het water. Op het horecaplein kon met gezellige muziek heerlijk worden gefeest. Voor de ouderen was er door de SWO Scherpenzeel - Renswoude een bingo georganiseerd in Boschzicht. De activiteit kreeg bezoek van zowel burgemeester Petra Doornebal van Renswoude als Burgemeester Visser, die allebei ook nog even actief waren als bingomaster.

VETERANEN Eerder had Visser op het podium in het dorpspark namens de minister van Defensie nog twee lokale veteranen onderscheiden. De heren H. Oldenmenger en E. van den Brink ontvingen een draaginsigne van de Nobelprijs voor de vrede die is uitgereikt aan alle VN-militairen die tussen 1956 en 1988 hebben deelgenomen aan vredesmissies. Ook de vier inwoners van Scherpenzeel, die een dag daarvoor een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst hadden mogen nemen, flankeerden de burgemeester op het podium tijdens de aubade.

In de Witte Holevoet werd van 's middags tot de late uurtjes feestgevierd met een enorm drukbezochte preuverij en muziek van onder andere De Poortzangers.

advertentie
advertentie