Waarom straatlantaarns die minder licht geven in de Maatjes!

26 april 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Een paar weken geleden viel het ineens op. Een paar straatlantaarns die vervangen waren in De Maatjes (Oost). Niet een hele straat, maar gewoon links en rechts een paar. Voor het gevoel gaven ze wel minder licht, maar het viel nog niet zo op. Het waren er maar een paar.

Inmiddels zijn we een paar weken verder en nu lijkt het inmiddels toch echt donkerder in de wijk te worden. De nieuwe lantaarns nemen in aantal toe en het licht in de omgeving neemt in dezelfde mate af. Het mag kennelijk niet te veel opvallen want niet alle lantaarns in een straat worden meteen vervangen. Nee, om de paar nieuwe blijven er een paar oude staan zodat het kennelijk niet te veel op valt dat het licht af neemt en de bewoners er aan kunnen wennen.

Hadden we indertijd niet juist gekozen vanwege de veiligheid MEER licht in de vorm van meer lantaarns en daardoor dus ook meer licht in de wijk.

Dat we nu Led straatverlichting krijgen is op zich prima. Maar dat we beduidend minder licht krijgen. . . Vanwege recente pogingen tot inbraak waren de onveiligheidsgevoelens al toegenomen en dit werkt er niet toe bij dat deze weer afnemen.

De lamp geeft mooi licht. . . maar wel veel minder. En dat was toch niet nodig geweest?

Gemeente, wat is de reden dat er gekozen is voor (beduidend) MINDER licht in de wijk?

advertentie
advertentie