Hedda Gabler - de klassieker van Ibsen bij CineMec

26 april 2017 om 00:00 Nieuws

Van The National Theatre uit Londen verschijnt opnieuw een meesterlijk theaterstuk. Hedda Gabler, de klassieker van Hendrik Ibsen, is op dinsdag 9 mei bij CineMec op het grote doek te zien. Het tijdeloze verhaal over een jonge vrouw die naar vrijheid verlangt, zal niemand onberoerd laten. In dit fenomenale stuk vertolkt Ruth Wilson de hoofdrol.

De jonge Hedda Gabler heeft alles wat haar hartje begeert: een prachtig huis, een succesvolle man en veel aanbidders. Ze is pas getrouwd, maar de eerste relatieproblemen dienen zich al aan. Hoewel alle ingrediënten voor een gelukkig leven aanwezig zijn, ervaart Hedda dat niet zo. Ze is slachtoffer geworden van haar eigen omgeving, voelt zich leeg en verveelt zich enorm. Haar enige tijdverdrijf wordt het spelen met de levens van anderen. De getalenteerde Britse actrice Ruth Wilson (The Affair, Jane Eyre) vertolkt de rol van Hedda Gabler. Ivo van Hove regisseert de ultieme klassieker van Ibsen tot een moderne productie. Van Hove is een bekende Vlaamse toneel- en operaregisseur. Zijn producties waren te zien in theaters wereldwijd en hij won meerdere belangrijke prijzen, waaronder een Tony Award voor A View From the Bridge. Sinds 2001 is hij directeur van Toneelgroep Amsterdam.

Een korte introductie

Hendrik Johan Ibsen, ook wel de Vader van het Moderne Drama of Realisme, leefde van 1828 tot aan zijn dood in 1906 in Noorwegen. Hij schreef meer dan 25 toneelstukken die in zijn vroege carrière geïnspireerd waren op volksverhalen. Later legde hij de focus op psychologisch realisme en vond hij in feite het Moderne theater uit. Zijn bekendste werken zijn onder meer Peer Gynt, Ghosts, The Master Builder en Hedda Gabler. Na Shakespeare worden zijn stukken wereldwijd het meest opgevoerd.

Lovende recensies

De Engelse pers komt met lovende recensies over Hedda Gabler, het stuk dat in maart van dit jaar in het Britste theater werd opgevoerd. Whats On Stage schrijft: "A Hedda unlike any I have ever seen." Volgens Mail on Sunday is het stuk "Dark, bold and devastating. This Hedda is a triumph." Daily Telegraph beoordeelt het stuk met vijf sterren en noemt het "One of the performances and productions of the year." CineMec presenteert dit veelgeprezen toneelstuk op dinsdag 9 mei op het grote doek.

Waar & wanneer

CineMec Ede: di 9 mei 19.30 uur

Duur : 210 min.

Tickets: €12,50

Taal: Engels gesproken Engels ondertiteld

Info & tickets: www.cinemec.nl/events/toneel-hedda-gabler/

advertentie
advertentie