Verkenners Scouting Scherpenzeel winnen eerste prijs

21 mei 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Afgelopen weekend hebben de verkenners van Scouting Scherpenzeel de Regionale Scouting Wedstrijden in Lunteren gewonnen.

Op vrijdagavond kwamen 22 groepjes scoutingleden in de leeftijd van 11 - 14 jaar van 12 scoutingverenigingen uit de Regio NederVeluwe aan op het kampeerterrein in Lunteren. Daar moesten zij hun tent opzetten en een eigen keuken pionieren. Hiervoor kregen zij al de eerste punten.

Gedurende het hele weekend werden punten verzameld voor o.a. een presentatie, thuisopdracht, hike, kampopbouw, nachtinspectie en een spel. Voor het koken moest een tafelvuur worden gemaakt en net toen het koken begon, kwam er een enorme regenbui. Maar uiteraard lieten de scouts zich daardoor niet uit het veld slaan en maakte een heerlijk maaltijd. Ook die werd beoordeeld door een jury.

Op zondagmiddag was de afsluiting door het themateam en werd de uitslag bekend gemaakt. De Scouts van Scouting de Valleigroep zijn geëindigd op een mooie 11e plaats met 648 punten en de verkenners op de 1e plaats met 841 punten. Hiermee hebben de verkenners zich geplaatst voor de Landelijke Scouting Wedstrijden die later dit jaar worden gehouden.

advertentie
advertentie