´Jaarlijks terugkerend evenement gepland´

23 mei 2017 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Een unieke samenwerking tussen Oranje Vereniging Scherpenzeel (OVS) en de Ondernemersvereniging Scherpenzeel (OS), zo kun je Feestje in het park wel noemen. Het park verandert 1 juli in een festivallocatie.

Onder meer een foodcorner en een luxe tent zorgen voor het typische festivalgevoel, is de verwachting van de organisatie. De helft van de kaarten is inmiddels verkocht. ,,We kregen de vraag uit onze achterban of er een feest in ons dorp georganiseerd kon worden. Dat zette ons aan het denken. De samenwerking zoeken met de OS was de volgende stap", vertelt OVS-bestuurslid Paula Meijer.

Henk den Boer, voorzitter van de OS, was direct enthousiast. ,,Het park is een unieke locatie voor een dergelijk mini-festival. De vooroordelen dat ons dorp saai is, willen we graag wegnemen. Wat reuring in het dorp, dat verzorgen we graag", lacht hij.

FEESTJE De naam van het evenement was snel verzonnen, die dekt de lading volledig. De keuze voor de datum, die dag is de Wielerronde in het dorp, vond de organisatie logisch. ,,Er zijn dan al veel mensen op de been voor de Wielerronde, die eindigt rond 20.30 uur, ons feestje start om 21.00 uur en duurt tot 1.00 uur".Diverse lokale ondernemers zijn betrokken bij het invullen van het feest. Ook voor de muziek is lokaal talent aangetrokken, onder wie DJ Rick. De coverband Stoot! is niet lokaal, maar de organisatie verwacht dat de Scherpenzelers deze band 1 juli omarmen. Het Feestje in het park is bedoeld voor 18+. Er zijn 750 kaarten beschikbaar, waarvoor de verkoop al gestart is. Onder meer bij Jumbo, Primera en de Kromme Hoek zijn de tickets te koop.

FENOMEEN Voor zo´n evenement in het park van Scherpenzeel is toestemming vereist van de gemeente en van de eigenaren van het park, Gelderse Kastelen. Deze toestemming was vlot binnen, vertelt Martin Brouwer van de OVS. ,,We willen van dit feest een jaarlijkse terugkerend fenomeen maken. En daarom zijn we erg blij met de medewerking van diverse partijen. Ook krijgen we advies van partijen uit de omgeving die ervaring hebben met het organiseren van grote feesten".

Den Boer spreekt zijn waardering uit voor de OVS. ,,Alle lof voor hen. De energie is zeker niet op na Koningsdag en 4 en 5 mei, dat blijkt maar weer. We versterken elkaar denk ik".

Hij vult aan: ,,We willen de bezoekers graag de echte parkbeleving meegeven op 1 juli. Vanuit de tent, een luxe aluminum hal, kan men naar buiten kijken richting het kasteel. En de food corner bevindt zich ook buiten. We willen een luxe uitstraling neerzetten, om zo niet alleen jongeren, maar ook zeker alle leeftijden aan te spreken".

In het dorp zijn her en der grote reclameuitingen geplaatst om de mensen te attenderen op het feest. Ook de Facebook-pagina en de website www.feestjeintpark.nl is in een typische stijl ingericht. Met diverse grapjes in de vormgeving bijvoorbeeld. Ook de poppetjes zijn ontwikkeld om herkenbaarheid voor volgende edities te vergroten. De Q en A (vraag en antwoord)-pagina is ook een bezoek waard.

advertentie
advertentie