´Spektakel met glimmende oldtimers´

23 mei 2017 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE Op het weiland bij Garage Romijn in Renswoude konden de liefhebbers zich zaterdag tijdens Opel Meeting vergapen aan oude auto´s. De winnaar van het concours 'd Élégance werd Remco met een fraaie Opel Kadett Coupe.

Zij komen ook graag naar Renswoude om hun eigen oldtimer aan de andere liefhebbers te showen. Er kwamen 211 autoliefhebbers met hun glimmende oldtimers naar Renswoude. Bij Garage Romijn was vanalles geregeld om dit spektakel in goede banen te leiden.

BRANDWEERWAGEN De oldtimers werden allereerst opgesteld in het weiland naast de garage. Iedereen kreeg er de kans om gerestaureerde auto's waaronder de Opel Kadett, de Opel Manta, Opel Commodore, Opel Rekord, Opel Monza, Open Senator, Opel Blitz en zelfs een oude brandweerwagen te bekijken.

Er kwamen ook deelnemers aan het evenement uit het buitenland. Te midden van alle oldtimers waren ook Opel's van buiten Nederland te zien.

Onder hen ook een deelnemer die voor zijn ritje naar Renswoude maar liefst 658 km had afgelegd en die zelfde afstand ook weer moest afleggen om naar huis te komen.

PRONKEN Op het terrein rond de garage staan zo'n ruim dertig Opel oldtimers die Erik Romijn, zijn zoon Melvin en andere medewerkers hebben gerestaureerd. Ze staan er te pronken en worden van alle kanten bekeken. Ook zijn er tal van stands met Opel- onderdelen. Voor de liefhebbers is er soms iets van hun gading te vinden. Verder ontbreekt de stand met schaalmodellen niet. Er bestaat de nodige belangstelling voor

Volgens een woordvoerder van Romijn is de ,,catering weer in goede handen´´. Naast koffie zijn er bijvoorbeeld broodjes hamburger te verkrijgen. Voor Opel-fans zijn er diverse activiteiten, zoals schieten met een luchtbuks, de test om op de auto-wip-wap een Opel in evenwicht te houden, ringsteken en een puzzelrit met een stop bij het zwembad in Leersum.

advertentie
advertentie