Nieuwe cursus 'Digisterker' van start

24 mei 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

De eerste deelnemers hebben inmiddels hun certificaten in ontvangst genomen en donderdag 8 juni start weer een nieuwe cursus 'Digisterker' in de Bibliotheek Scherpenzeel. Deelnemers leren in vier dagdelen onder andere hoe ze met hun DigiD veilig kunnen inloggen op overheidswebsites zoals de site van de Belastingdienst.

Cursusinformatie

Via de overheid kunnen steeds meer voorzieningen online geregeld worden zoals het aanvragen van huur- en zorgtoeslag, werk zoeken, een afspraak maken met de gemeente, zorgaanbieders zoeken of een verhuizing doorgeven.

Met het oog op het verdwijnen van de 'blauwe enveloppe' wordt ook alvast aandacht besteed aan de berichteninbox op de site van de Belastingdienst.

Iedereen die het moeilijk vindt om dit soort zaken online te regelen of hier graag meer over wil weten, kan op donderdag 8 juni starten met de cursus 'Digisterker: online in contact met de overheid'.

In vier middagen (donderdag 8, 15, 22 en 29 juni) leren de deelnemers van docenten niet alleen hoe ze hun DigiD kunnen aanvragen en gebruiken; ze leren ook hoe ze hiermee op (gemeentelijke) overheidswebsites kunnen inloggen en hoe ze Regelhulp kunnen gebruiken.

De verschillende onderdelen worden aan de hand van het werkboek stap voor stap uitgelegd en met de oefeningen kunnen de deelnemers zelf (thuis) aan de slag. Dit werkboek mag uiteraard mee naar huis genomen worden.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden in de Bibliotheek Scherpenzeel, mailen: info@bibliotheekscherpenzeel.nl of bellen 033 2773107.

De Kosten

De eigen bijdrage zijn inclusief werkboek € 15,00.

De cursus is een initiatief van de Bibliotheek en de gemeente Scherpenzeel.

advertentie
advertentie