´Rondwandelende muziekduikboot´

30 mei 2017 om 00:00 Nieuws

Feestmarkt Scherpenzeel

VUURMACHINE Bijzonder is het optreden van de Nautilus one man band, een muzikaal spektakel in de vorm van een duikboot loopt over de feestmarkt. Ook laat een dorsvlegelgroep hun kunsten zien in dit oude ambacht.Kroko Evenementen is, samen met de gemeente Scherpenzeel en de VVV Scherpenzeel, organisator van de feestmarkt.

,,Er is weer genoeg te beleven tijdens de feestmarkt dit jaar. De braderie is ruim opgezet en er is voor elk wat wils. Met de komst van de Nautilus one man band bieden we iets unieks. Deze muziekkunstenaar heeft zelf een muziekduikboot gebouwd en loopt hiermee over de markt. Alle soorten muziek kan hij spelen en zelfs een vuurmachine zit erin verwerkt".

DIERENVELLEN Ook de brocantefair is volgens de organisatie een bezoek waard. ,,Boeken, kaarten, dierenvellen, brocante, curiosa en etenswaren, kom zeker even in de Marktstraat kijken bij de brocantekramen". Ook lokale ondernemers bezetten een aantal kramen. Een mooie mogelijkheid om bezoekers uit Scherpenzeel en wijde omgeving kennis te laten maken met hun producten. Ook ondernemers met een webshop grijpen deze mogelijkheid aan om in beeld te komen.

Henk den Boer, voorzitter van de ondernemersvereniging Scherpenzeel, juicht de feestmarkt toe. ,,Ik vind het belangrijk om ons dorp levendig te houden door activiteiten te organiseren. We hebben zelf geen groot aandeel in de organisatie maar ondersteunen waar nodig. Zelf staan we er ook met een kraam om ons Feestje in het park en onze vereniging te promoten".

TERUGLOOP Gerard Tekelenburg zit in het bestuur van VVV Scherpenzeel. Hij is nauw betrokken bij de organisatie van de feestmarkt. ,,De feestmarkt trekt bezoekers uit de wijde omgeving, van Veenendaal tot Amersfoort. Het is één van de eerste markten van het seizoen en wordt altijd goed bezocht. De laatste jaren zien we wel een terugloop van het aantal lokale ondernemers op de markt. Dat kan komen doordat het toch wel wat vraagt van een ondernemer qua werk en personeel. Ook kun je niet altijd voor je eigen winkel of zaak staan en dan wordt het weer wat ingewikkelder. Het aantal kramen blijft wel constant, dus de bezoekers merken niks van deze terugloop. Als we mooi weer hebben, is dat natuurlijk helemaal perfect", lacht hij.

De medewerking van de gemeente Scherpenzeel is goed, vindt Tekelenburg. Blij is hij met de medewerking van Caecilia voor de Scherpenzeelse noot. Dit jaar is er voor het eerst geen knuffelhoek met dieren in de Marktstraat. Voor de kinderen is er een draaimolen en bungytrampoline. Kinderen kunnen zich goed vermaken. Voor de nostalgische sfeer is er een demonstratie vlegeldorsen, waarbij het de korrel uit het graan wordt geslagen met historische machines.De feestmarkt vindt plaats in de Dorpsstraat en de Marktstraat van 15.00 tot 21.00 uur. Deze straten zijn niet bereikbaar met de auto tijdens de Feestmarkt. 

advertentie
advertentie