Zonnige avondvierdaagse Scherpenzeel

20 juni 2017 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Vier zonovergoten avonden vielen de wandelaars dit jaar ten deel tijdens de Avondvierdaagse van Scherpenzeel. De routes waren vooral maandag en dinsdag anders dan andere jaren, de route van de 10 kilometer liep bijvoorbeeld over Wittenoord. De wandelaars prezen de afwisseling in de routes. Iedere dag was er een traktatie voor de wandelaars in de vorm van een appel, banaan, ijsje of boterkoek.

Het thema dit jaar is Kleurrijk Platteland, de wandelaars vertaalden dit thema in onder meer spandoeken, zelfgemaakte hoofddeksels en t-shirts met teksten. De eerste prijs ging naar Dorpsbeukleerlingen die de 10 kilometer liepen, de tweede prijs voor de Dorpsbeukleerlingen van de 5 kilometer en de derde prijs voor een groep wandelaars met de naam 'Kleur gaat veur', compleet met houten klompen, geitenwollen sokken en boerenzakdoek.De Avondvierdaagse kent diverse sponsoren die ervoor zorgen dat de wandelaars van Scherpenzeel en omgeving kunnen genieten. Wat de organisatie dit jaar vooral opviel, is dat er weinig rommel werd achtergelaten tijdens het wandelen. Er werd hiertoe dit jaar extra opgeroepen en deze oproep heeft duidelijk gewerkt.Diverse leerlingen liepen mee in een shirt van hun school en zelfs spandoeken ontbraken niet tijdens de traditionele intocht op donderdag 15 juni.

De wandelaars kwamen binnen in het park van Huize Scherpenzeel waar familie en vrienden hen opwachtten met snoep en bloemen. Sommige kinderen gingen bijna gebukt onder het gewicht van het snoepgoed en zakjes chips.De intocht werd muzikaal ondersteund en het zonnetje zorgde voor een zomerse sfeer. Om 20.00 uur begon het opstellen achter de muzikanten van Caecilia waarna de wandelaars in een lange stoet achter de muziek aanliepen. Langs de routen stonden diverse familieleden te klappen en te zwaaien en werd een laatste zak snoep uitgedeeld. De stoet dunde langzaam uit en uiteindelijk eindigde het bij de Breehoek waarna ieder met vermoeide voeten en een medaille huiswaarts keerde.

advertentie
advertentie