´Brood en spelen´ bij Kraaienmaaltijd

20 juni 2017 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE Voor de laatste maal dit seizoen werd in gebouw Rehoboth een Kraaienmaaltijd voor senioren gehouden. Een proef met spelletjes viel niet bij iedereen in goede aarde.

De organisatie is in handen van de Oranje Vereniging Renswoude, die naast de medewerking van restaurant De Hof kan rekenen ook kan rekenen op tal van vrijwilligers die de aanwezigen een drankje, een maaltijd en een gezellige avond voorschotelen.

LANGE TAFELS Deze keer zaten de gasten in de volle zaal aan lange tafels. Ze werden welkom geheten door voorzitter Janneke van den Berg.

In de keuken werd inmiddels hard gewerkt aan de soep die even later werd binnengebracht door vrijwilligers en bestuursleden van de Oranje Vereniging Renswoude.

Het werd ineens een stuk rustiger en de onderlinge conversatie verstomde. De aanwezigen, in aantal iets minder dan voorgaande edities, wellicht een gevolg van het gekozen tijdstip, gingen van start met kippensoep.

Aansluitend, het is er nog steeds tijd voor, werden asperges geserveerd met ham, ei en krielaardappeltjes. En er was komkommersalade en rabarber voor de zoetekauwen. Ook het dessert - aarbeienijs - liet iedereen zich goed smaken.

SPELLETJES Toen de tafels weer waren afgeruimd, was het tijd voor spelletjes. Iets nieuws, omdat de organisatie dat nog niet eerder had uitgeprobeerd. De bestuursleden hadden wat spelletjes aangeschaft en voor de liefhebbers waren er diverse mogelijkheden. De meesten kozen voor sjoelen, rummikub of klaverjassen.

Niet iedereen bleek gecharmeerd van de spelletjes en dat had tot 29gevolg dat een deel van de aanwezigen naar huis ging.

,,We hebben het geprobeerd", legt een bestuurslid uit. ,,Maar dat valt bij een aantal mensen niet in de smaak. Ik denk dan ook dat het bij deze ene keer zal blijven".

advertentie
advertentie