Actiemarkt ´Wittenberg: 18.000 euro voor speeltoestellen

27 juni 2017 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL De regen gooide wat roet in het eten, maar de bezoekers lieten zich er zaterdag niet door weerhouden. De actiemarkt voor nieuwe speeltoestellen op het plein van de Wittenbergschool heeft 18.000 euro opgeleverd. Gesmuld werd er van patat, vis, hamburgers en oliebollen. Kinderen en volwassenen genoten van de politie- en brandweershow.

Janneke Hek

De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag.Om tien uur werd gestart met de openingshandeling door wethouder Henk Vreeswijk, burgemeester Ben Visser was op het laatste moment verhinderd. Vreeswijk blikte terug op zijn eigen tijd als leerkracht. Hij ontdekte zelfs een oud-leerling tussen het publiek. De kinderen stonden intussen met een ballon in de handen ongeduldig te wachten op het loslaatmoment. Na terugtellen van tien naar nul gingen honderden gekleurde ballonnen de lucht in. Nagekeken door hoopvolle gezichtjes, er werd al gespeculeerd over de afstanden die de ballon zou kunnen halen. Enkele ballonnen kwamen niet verder dan de bomen rondom de school.

WORSTEN Hierna stroomden de aanwezigen het schoolplein op om bij de kramen met lekkers hun aankopen te doen. De kraam met grillworst deed zulke goede zaken dat binnen anderhalf uur alle worsten waren verkocht. Ook de warme oliebollen en krentenbroden vonden gretig aftrek. Kibbeling, haring en broodjes hamburger waren tegen het einde van de morgen populair. De snackkar kende ook lange rijen.

POLITIEHONDEN De politieshow om 11 uur werd vanonder paraplu's aandachtig bekeken. De commentator vertelde dat de geldtas van bakker Mulder was gestolen door twee boeven. Het publiek werd gevraagd uit te kijken naar de criminelen. De kinderen gilden het uit toen ze de twee schurken ontdekten, die snel in een gereedstaande auto doken. Met een bijna-echt vuurwapen werd geschoten en toen kwamen de politiehonden in actie.

Ook de brandweershow na de lunch was populair. Hierbij werden twee leerkrachten ingezet als slachtoffer tijdens een aanrijding. De brandweer knipte het voertuig open en ook de ambulance ontbrak niet. Er werd aandachtig geluisterd naar de uitleg van meester Jaco van de Wetering, zelf ook actief bij de vrijwillige brandweer van Scherpenzeel.

De rodeostier daagde veel kinderen uit om zich goed vast te houden, ook de Kop van Jut trok veel kinderen en vaders met spierballen. Het kratstapelen, hangend aan een tuig dat aan een hijskraan is bevestigd, was voor de waaghalzen. Door het minder mooie weer waren er vooral (groot)ouders en kinderen aanwezig en wat minder mensen uit de buurt of het dorp.De veiling van uiteenlopende zaken kende een levendig karakter en leverde een mooi bedrag op voor het nieuwe schoolplein.

De organisatie is blij met de betrokkenheid van de ondernemers en ouders bij deze dag. Al met al is inmiddels het nieuwe schoolplein financieel binnen handbereik. Rond de herfstvakantie is het de bedoeling dat de kinderen hun nieuwe speelomgeving in gebruik kunnen nemen.

advertentie
advertentie