Openluchtdienst verplaatst naar kerk

27 juni 2017 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Na een week met veel zon en hoge temperaturen, werd voor afgelopen weekeinde aardig wat regen voorspeld. Voor de natuur een verademing, maar het deed de organisatie van de openluchtdienst van protestantse gemeente De Achthoek besluiten om de openluchtdienst zondag toch te verplaatsen naar het eigen kerkgebouw aan de Molenweg. Daardoor bleef het grasveld rond Huize Scherpenzeel leeg.

Haije Bergstra

De ouderling van dienst Ruud Gerritsen verklaarde aan het begin van de dienst: ,,Je kunt beter na afloop zeggen: 'Het had buiten gekund', dan buiten zeggen: 'Het had eigenlijk niet gekund´.´´

Fanfare Caecilia verleende haar muzikale medewerking aan de dienst, die door ds. J.P. Helder werd geleid. Door de goede akoestiek van het kerkgebouw kwam dat goed tot haar recht. Aan zowel de kinderen als de tieners werd op een speciaal moment aandacht gegeven. Vooraf zei ds. Helder: ,,Het is een laagdrempelige dienst en ik ben benieuwd hoe het gaat werken."

THEMA Het thema van de dienst was 'Droomhuis gezocht' naar aanleiding van het gelijknamige tv-29programma van Omroep Max. Het thema werd gekoppeld aan Jakobs droom in de Bijbel. ,,Veel mensen laten huis en haard achter om hun droomhuis te vinden. In de Bijbel vlucht Jakob voor zijn broer, omdat hij hem heeft bedrogen. Maar hij krijgt uiteindelijk zijn droomhuis op de plek die de poort naar de hemel is. Zijn droom wordt werkelijkheid. Het is voor ons een uitnodiging om ook dat droomhuis te gaan zoeken", aldus ds. Helder. 

Tijdens de kindernevendienst maakten de kinderen een eigen ladder met hun dromen voor de toekomst. Een gedicht, door een tiener geschreven, werd tijdens de dienst door een andere tiener voorgelezen.

GEZAMENLIJK Elke laatste zondag van juni wordt deze openluchtdienst door protestantse gemeente De Achthoek georganiseerd.

Ds. Helder sprak de wens uit dat deze dienst in de toekomst een interkerkelijk karakter krijgt. ,,Dat zou ik zelf prachtig vinden. Op die manier vier je ook iets als gezamenlijke kerken in Scherpenzeel."

advertentie
advertentie