Besluit over tweede kunstgrasveld Valleivogels 'ontzettend spannend'

27 juni 2017 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL De jeugdafdeling groeit als kool; steeds meer jongens en meisjes gaan voetballen. Daarnaast brengt de vereniging volgend seizoen zelfs een elfde seniorenteam uit in de competitie, een unicum binnen de 70-jarige clubhistorie. Voorzitter Cees Wolswinkel wil ermee aangeven dat Valleivogels een tweede kunstgrasveld 'hard nodig' heeft. De gemeenteraad neemt er donderdag een beslissing over.

Edward Doelman

Vanuit het buitenland reageert Wolswinkel op de opinieronde: ,,Ik kon er helaas niet bij zijn, maar via verschillende kanten ben ik geïnformeerd over het verloop van de discussie. Erg jammer dat de presentatie voorafgaand aan de vergadering in De Breehoek niet goed is overgekomen. Daar zou de essentie van het hele verhaal in naar voren komen."

Wolswinkel laat er geen twijfel over bestaan. De club zit in de lift en telt inmiddels 775 leden. Met één kunstgrasveld kan de vereniging nauwelijks uit de voeten. Wolswinkel wijst ook op de richtlijnen die de KNVB en NOC*NSF hebben vastgesteld. Op basis daarvan is een tweede kunstgrasveld gerechtvaardigd. ,,De bespeelbaarheid van de velden is een terugkerend probleem, met name tijdens de wintermaanden. Bij veel regenval kunnen de natuurgrasvelden niet gebruikt worden voor trainingen en moeten we die afgelasten."

Het zorgde de voorbije seizoenen voor veel chagrijn, ook op sociale media als Twitter. ,,Het afgelopen seizoen hadden we geluk met het weer, maar het seizoen ervoor hadden we een natte winter. Bijna wekelijks was het raak en moesten we continu leden teleurstellen. Met een tweede kunstgrasveld kan de bespeelbaarheid van de velden omhoog. Bovendien ontzien we dan de andere natuurgrasvelden"

UIT IMPASSE De discussie in de opinieronde spitste daar nauwelijks op, maar ging onder anderen over het ontbreken van een nieuwe gebruikersovereenkomst voor sportpark De Bree. In dit dossier trekt Valleivogels samen op met buren Scherpenzeel en De Holestick. In eerste instantie liepen de besprekingen moeizaam, erkent Wolswinkel. ,,Het kwam er in eerste instantie op neer dat een bezuiniging van 11.000 euro ons in de schoenen werd geschoven, zonder dat we daar zelfwerkzaamheid tegenover konden stellen. Daar waren we het niet mee eens. Na tussenkomst van een door de gemeente aangestelde mediator zijn we uit de impasse gekomen. De blik is naar een duurzame accommodatie verlegd."

Volgens hem zijn de verhoudingen inmiddels 'sterk verbeterd'. Een nieuw contract is in de maak. ,,Hans van den Ham, die namens onze club aanschuift, verwacht dat komend najaar de handtekeningen onder de nieuwe overeenkomst gezet worden. Dat ziet er goed uit."

VOLGORDE Is het een logische volgorde, eerst een besluit over een tweede kunstgrasveld en daarna de handtekening onder de gebruikersovereenkomst? Wolswinkel wijst op de noodzaak van besluitvorming over het kunstgras. ,,Een snel besluit is gewenst, want het gaat ook om de tijd voor de aanbesteding en aanleg. We willen graag volgende zomer het kunstgrasveld laten aanleggen", aldus Wolswinkel, die juist wijst op de eerdere gang van zaken. ,,In april werd ons door wethouder Van Dijk gemeld dat het onderwerp deze maand alsnog op de agenda zou staan. Toen hebben we op stel en sprong een buitengewone ledenvergadering belegd, waarbij de leden met het oog op dat besluit akkoord gegaan zijn met een stevige contributieverhoging. Dat is ook onderdeel geweest van die volgorde."

Ook op andere punten waar in de opinieronde op gezinspeeld is, is Wolswinkel duidelijk. Een eventuele fusie tussen Valleivogels en Scherpenzeel is niet aan de orde. ,,Dat is tijdens al onze gesprekken met de gemeente niet aan de orde geweest, net als inzicht in de financiële huishouding van de club. Dan vind ik het vreemd dat dit soort punten er nu ineens bij gehaald worden." Wolswinkel wijst er juist op dat de club juist bereid is mee te betalen aan het tweede kunstgrasveld, een nieuwe stap in de financiële structuur van het gemeentelijke sportaccommodatiebeleid. ,,In het belang van de bruisende vereniging die we zijn en willen blijven en de diverse scenario's die er liggen, achten wij deze oplossing het meest acceptabel", aldus de voorzitter, die tot donderdag alleen maar kan afwachten. ,,Het gaat ontzettend spannend worden."

advertentie
advertentie