´We gaan elkaar wel missen´

11 juli 2017 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL De laatste dag voordat de zomervakantie begint, vrijdag 7 juli, verliep op iedere school in Scherpenzeel ontspannen.

De kinderen deden spelletjes, keken een film of zongen liedjes. Door het mooie weer konden de leerlingen ook extra veel buiten spelen. Voor de juf of meester namen veel kinderen een cadeautje mee. De leerkrachten deelden op hun beurt snoep of een ander bedankje uit aan 'hun' klas.

VAKANTIEPLANNEN In de Glashorstschool liepen vrijdag 7 juli her en der kinderen rond die genoten van muziek, spelletjes deden in de gymzaal en zaten te kletsen met hun klasgenoten.

De vakantieplannen worden besproken. Reizen naar Frankrijk en Duitsland of in eigen land dagjes uit zoals Duinrell of naar de bioscoop. Hessel, Jan, Leonie, Renske, Julia, Naomi, Isis, Roos, Emma en Sanne zitten in groep 7 van de Glashorst. ,,Aan het begin van het schooljaar was er wel wat gezeur in de klas met ruzie en zo. Nu zijn we aan elkaar gewend en is het een leuke klas. We gaan elkaar wel missen in de vakantie", zegt Isis. Maar Hessel voegt toe: ,,Dan appen of bellen we elkaar toch om wat leuks te gaan doen".

FILM GEKEKEN Groep 7 zal waarschijnlijk het nieuwe schoolgebouw van de Glashorstschool niet meer meemaken. ,,Dan zijn wij al van school af. Dit gebouw waar we nu zitten is wel een beetje oud, maar voor dat ene jaartje maakt dat niet zoveel uit", vindt Emma.

De kinderen weten bijna allemaal al naar welke middelbare school ze gaan na groep 8. Deze laatste schooldag doen ze niet zoveel meer. ,,We hebben maar een half dagje school. Dus we hebben spelletjes gedaan en een film gekeken van Mees Kees".

JAARSLUITING Op de Wittenbergschool hadden alle klassen tot kwart voor twaalf les. De ochtend verliep in een rustig tempo. Tijdens de jaarsluiting aan het begin van de dag werd stilgestaan bij het voorbije jaar. De klaslokalen waren al opgeruimd en deels klaargezet voor het nieuwe schooljaar.

De bovenbouwklassen namen spelletjes mee van thuis om in de klas te spelen. Alle scholieren kwamen tegen het einde van de ochtend lachend uit school om aan hun vakantie te beginnen.

De Korenmaat had in de dagen hiervoor al afscheid genomen van het jaar en van hun groep 8. De opvoering van de musical Hippie Hotel zorgde voor een zaal met plaatsvervangend nerveuze ouders en gespannen toneelspelers. Op de afscheidsavond kwamen de vertrekkende leerlingen met verschillende soorten voertuigen aan op school, zelfs een postbode op de fiets.

Het groen op en rond het schoolplein is deze week met hulp van ouders onderhouden en zomerklaar gemaakt.

De Dorpsbeuk vierde woensdag 5 juli de zogeheten Slotdag voor zowel de onder- als de bovenbouw met spelletjes op het plein, een optreden van Marcel Overeem en ze genoten van poffertjes. De bovenbouwleerlingen gingen de natuur in en ontmoetten schapen. In de voorbije week werd nog even hard gewerkt en leerden de kinderen programmeren en dammen.

advertentie
advertentie