´We werken met streekproducten ´

18 juli 2017 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE Als ik na mijn gesprek met Jochem van den Berg, de chef-kok/ manager van Restaurant Grebbelounge, naar mijn auto loop, is de opmerking van een echtpaar dat net wegloopt misschien wel de beste reclame die je kunt krijgen. Zij zeg: ,,We hebben hier net echt heerlijk geluncht" en direct voegt haar man er aan toe: ,,Ook de expositieruimte is erg interessant, een aanrader".

Jochem van den Berg vertelt me dat hij op z'n 14e in de horeca begon. Restaurant Grebbelounge is voor hem, maar ook de andere personeelsleden, een nieuwe uitdaging. Voor Jochem is het opbouwen van een horecabedrijf niet nieuw, hij heeft er al enige ervaring mee. Ook al is hij dan de manager, hij steekt wel degelijk de handen uit de mouwen.

BATTERIJEN Van den Berg: ,,Men weet ons te vinden, ook al voor bruiloften en partijen". Bij Restaurant Grebbelounge kan je ook terecht voor vergaderlocaties of bijvoorbeeld het vieren van een verjaardag of een andere ´happening´ die je meer cachet wil geven. Maar ook voor catering en partijen kan men altijd bij De Grebbelounge aankloppen. Het ruim opgezette terras kijkt uit over een deel van wat vroeger bij velen bekend stond als ´de Batterijen´.

,,We krijgen straks ook nog een grote tent, die over het terras gezet wordt, zodat je hier ook bij wat minder weer uitstekend gebruik van kan maken. Mocht het wat fris zijn, dan gaan de ´heathers´ aan".

BOERENHART Bij Restaurant De Grebbelounge is men gespecialiseerd in koffie. ,,We hebben een eersteklas koffiezetapparaat en al ons personeel heeft hiervoor een speciale opleiding gevolgd. Koffie staat bij ons heel hoog in het vaandel".

Jochem van den Berg wijst erop dat men veel werkt met producten uit deze regio. Het zogenaamde ´Boerenhartconcept´, dat is opgezet door Gebiedscoöperatie O-Gen. Jochem: ,,Je kunt dan denken aan vlees, kaas, brood, ijs. Het is ook iets dat je proeft."

Wij serveren vaak kleinere gerechten, waarin zoet en warm gecombineerd zijn. Zo keer je, door lekker te eten en te drinken, met een voldaan gevoel huiswaarts. We hebben ook de zogenaamd ´bunkergerechten´ (misschien erg passend bij deze omgeving zou je kunnen zeggen, red.), zoals een schnitzel van 400 gram, een carpaccio XXL of een Hamburger XXL".

VIER LANDEN Ten slotte merkt Jochem van den Berg op: ,,We werken in zekere zin met het zogenaamde vierlandenconcept, met producten uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Landen die hier ooit gevochten hebben". Niet alleen wordt er veel met streekproducten gewerkt, ook de meeste personeelsleden - zestien in totaal - zijn afkomstig uit de omgeving.

Tegen één van de wanden in De Grebbelounge hangen zwart-wit foto's van militairen die een schutterspunt graven en jongens van de intendance achter hun grote gamellen. Het restaurant heeft zitjes en een sfeervolle verlichting. Bij de bar staan hoge tafels en dito stoelen.Op de tafels kaarten voor bieren, wijnen, een lunchkaart en niet te vergeten de speciale koffiekaart.

advertentie
advertentie