´Er is zoveel te vertellen over deze kerk´

18 juli 2017 om 00:00 Nieuws

Rondleiding door Koepelkerk

VERLOVING Jan van den Brink vertelt verhalen over bijvoorbeeld de dragers van wapens of het verhaal van de postbode die een aanslag op Amsterdam verijdelde of waarom een prinses haar jarenlange verloving verbrak.Ook vertelt Van den Brink over de instanties die geld schonken voor de bouw van de kerk of waarom een beroemd Hollands sigarenmerk naar de Engelse koning Karel I is genoemd. ,,Er zijn zoveel dingen te vertellen over deze kerk. In zo'n drie kwartier tot een uur red je dat allemaal niet. Ik vertel iedere keer weer iets anders interessants rond deze kerk. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld de bouw van de kerk, de fraai beschilderde koepel, de Ionische zuilen, waarop de koepel rust, de rouwborden in de kerk of de wapens van de Oranjes, het orgel of de oude grafsteen van luitenant S.R. Brandt die in de kerk te vinden is.

Het is zo mooi om de mensen iets te vertellen over de geschiedenis van deze kerk, het vele moois wat er te zien is. Voor velen is dat gewoon genieten", aldus Van den Brink.

Op eerder genoemde data is de Oudheidkamer in het gemeentehuis aan de Dorpsstraat 4 ook geopend. Bezoekers kunnen er vele bezienswaardigheden bekijken.

advertentie
advertentie