Lid Politiehondenvereniging Unitas kwalificeert zich voor NK Politiehonden

19 juli 2017 om 00:00 Sport

Chris Boelhouwer van Politiehondenvereniging Unitas heeft zich door middel van een nominatiewedstrijd te winnen en tevens het certificaat PH 2 met lof te behalen geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen voor politiehonden in de discipline Politiehond 2.

Chris en zijn hond Olek hebben nu al een bijzonder goed jaar, werd de combinatie al kampioen PH 1 van de afdeling Utrecht, tijdens de voorjaarskeuring in Zeist behaalde zij het certificaat PH 1 met 429 punten van de 435 te behalen punten.

Tijdens de nominatiewedstrijd PH 2 behaalde zij 443 punten van de 450 en werden zij nogmaals kampioen van de afdeling Utrecht.

Om zich definitief te plaatsen diende er nog wel het certificaat met lof behaald te worden om naar het NK in Eindhoven te mogen.

Gelukkig is Olek een stabiele en constante hond die graag zijn werk doet.

Tijdens de keuring gingen er wel wat punten verloren bij het zoeken naar kleine voorwerpjes en bij de breedtesprong over de kuil verloor hij wat punten, Olek sprong uit zichzelf weer terug zonder op het commando te wachten. De rest van de dag werden er geen punten meer verspeeld en behaalde het duo met 437 punten het certificaat met lof en kunnen zij zich opmaken voor het NK Politiehonden 2017.

In het najaar probeert Chris met Olek nog het certificaat Objectbewaking te bemachtigen en dan is de cirkel compleet en zal Chris afscheid nemen van Olek, die gaat een mooie toekomst tegemoet en zijn werklust tonen bij de hondenbrigade van de politie Rotterdam.

Het NK Politiehonden wordt gehouden op vrijdag 01 september en zaterdag 02 september in het Jan Louwers Stadion in Eindhoven.

advertentie
advertentie