´Als afsluiting tentfeest voor alle vogels´

22 augustus 2017 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Het woordje 'trots' is een kernwoord bij S.V. De Valleivogels. Trots op hun voetbalclub, hun spelers, hun vrijwilligers, hun trainers en hun zenentigjarig jubileumfeest dat ze zaterdag 26 augustus vieren.

Een dag vol activiteiten voor jong en oud met als afsluiter een tentfeest voor alle 'vogels'. De feestdag begint zaterdag met een ontbijt om 8.30 uur in de kantine van de voetbalclub. Gevolgd door een boerengolftoernooi en een programma voor de jeugd.

Rond 11.45 uur wordt de presentatiegids uitgereikt aan alle leden. Een glossy magazine met interviews en wetenswaardigheden over de Valleivogels.

NIEUWE KLEDINGLIJN Na de lunch volgt de presentatie van de nieuwe kledinglijn en wordt een persconferentie gehouden met als onderwerp de nieuwe A-selectie.

Om 13.30 uur mag men zich sportief uitleven tijdens het voetvolleytoernooi. Gevolgd door de vriendschappelijke wedstrijd Valleivogels 1 tegen Woudenberg 1 om 15.00 uur.

Na deze wedstrijd is het zaak om zich in ´seventies-stijl´ om te kleden voor de jaren zeventig Disco Party met DJ Vinyl en een optreden van de Sjonnies.

,,Bijzonder is dat ons barpersoneel ook lekker kan genieten van de feestelijkheden, omdat hun werkzaamheden achter de tap worden overgenomen door mensen van de Plattelands Jongeren Gemeenschap Utrecht (P.J.G.U.). Mooi dat je als verenigingen elkaar zo kan helpen", zegt Willeke van den Broek, die bij de organisatie van het jubileum betrokken ia. Ook Patrick Liefting is trots op de feestdag. ,,We zijn een hechte club. Het maken van de benodigde materialen, zoals flyers, wordt mede mogelijk gemaakt door spelers en andere ´Vogels die hieraan vanuit hun werk of achtergrond bijdragen".

OUD-VOGELS De organisatie neemt inmiddels al een half jaar tijd in beslag van de betrokkenen. Maar met veel plezier zo blijkt uit hun verhalen. ,,Onze vergaderingen verlopen altijd gezellig".

Niet alleen zaterdag 26 augustus staat de voetbalvereniging stil bij hun jubileum. Er is vrijdag 25 augustus een reünie voor oud-vogels vanaf 20.00 uur bij de Valleivogels. Hiervoor is iedereen die in de zeventig voorbije jaren betrokken was bij de vereniging welkom.

DIKKER BOEK Tijdens deze reünie is er gelegenheid elkaar weer te ontmoeten en verhalen uit te wisselen. Rond 20.30 uur presenteert Arris Hardeman zijn boek over zeventig jaar de Valleivogels. ,,Een boek van 400 pagina's, full colour en met een harde band", vertelt Hardeman trots. Vier jaar heeft hij eraan gewerkt en het had wat hem betreft, nog wel dikker gekund.

,,Er is genoeg te vertellen, prachtige anekdotes. Ook foto's van de afgelopen zeventig jaar staan er in. Tijdens de boekpresentatie wil ik het boek aanbieden aan een aantal mensen die veel betekend hebben voor de club.

Wie, dat blijft nog even geheim. Er is een eenmalige oplage van 450 exemplaren gedrukt, waarvan inmiddels ruim driehonderd gereserveerd zijn. Ik ben zaterdag 26 augustus met een kraam te vinden op het clubterrein. Dan is het boek in beperkte oplage in de losse verkoop verkrijgbaar", vertelt hij enthousiast.

Op www.70jaarvalleivogels.nl is alle informatie te vinden over de jubileumdag op zaterdag. Voor de reünie op vrijdag is vooraf opgeven mogelijk via info@valleivogels.nl .

advertentie
advertentie