´21 kandidaten op lijst´

29 augustus 2017 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE In de tuin bij Marco van Mourik aan de Wittenoordseweg kwamen vrijdagavond zo'n zeventig belangstellenden naar een barbecue van de ChristenUnie.

Sander van 't Foort, fractievoorzitter van de ChristenUnie: ,,Destijds gestart met twaalf leden, nu zijn er al vijftig leden en diverse klankbordgroepen".

Hij wees op onder andere de nieuwbouwplannen voor woningen aan de Taets van Amerongenweg. ,,Je denkt dan aan de sociale huren, wilt een luisterend oor zijn, maar ook omzien naar de ander.´´

Op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing in 2018, staam 21 kandidaten. ,,Als ChristenUnie zoeken we naar ´input´, vertel het ons gerust. Maak samen met ons het beste van Renswoude".

KIESLIJST Secretaris Rudolf de Waard merkte op dat de ChristenUnie wees op de vele gesprekken die men had gevoerd met tal van mensen in het dorp, ondernemers et cetera.

Ook wees hij op de ondersteunende rol vanuit het bestuur en de algemene ledenvergadering, 3 oktober, waar de kieslijst zou worden vastgesteld.

STELLINGEN Tot slot stelde Sander van 't Foort drie stellingen aan de orde. waarop de aanwezigen konden reageren.

Gesproken werd over de verplaatsing van het gemeentehuis naar het Dorpshart, wel of geen noodfonds voor pluimveehouders die door de fipronil getroffen waren en of de ChristenUnie het goed doet of dat het nog beter kan.

Na deze gespreksstof, die diverse reacties teweeg bracht, was er een cupcake.

advertentie
advertentie