Familie Van de Kraats zwemt in het geld voor onderzoek ziekte ALS!!

31 augustus 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Afgelopen maanden hebben de broers Ries en Jan van de Kraats samen met hun familieleden Nanja, José, Roy, Lisa, Kim, Leon, Kris en Biba allerlei acties ondernomen om geld in te zamelen voor onderzoek om de zenuw/spierziekte ALS te kunnen genezen. In totaal is € 15.494,56 gedoneerd. De familie zwemt hiervoor zondag 3 september de Amsterdam CitySwim: een landelijk evenement dat speciaal georganiseerd wordt om de dodelijke ziekte ALS meer bekendheid te geven.

Familie Van de Kraats heeft zich vol overtuiging ingezet voor het goede doel: een promoduik, garderobes bemannen bij het PJGU-feest en 'Het feestje in het park', individuele fondsenwerving en ter afsluiting een groots "Fun(d)raising dinner" bij Boschzicht. Een fantastische avond, waar 150 mensen genoten van een heerlijk diner. Boschzicht stelde geheel belangeloos de locatie beschikbaar en ook de kok en medewerkers offerden een vrije dag op. Alle familieleden serveerden het eten en de drankjes uit: slechts één biertje verdween in de kraag van een gast. Met de zweetpareltjes op het hoofd van de inspanning liepen de gezinsleden hun benen uit het lijf om het alle gasten naar de zin te maken. De familie had Martine Tekelenburg-de Haan gevraagd als ladyspeaker voor de avond en het coördineren van de lotenverkoop: veel plaatselijke ondernemers hadden mooie prijzen ter beschikking gesteld. De sfeer zat er goed in en iedereen genoot van een prachtige avond met een bijzonder doel.

"We zijn ontzettend dankbaar voor alle giften en donaties die door zovelen zijn gegeven", vertelt Ries van de Kraats zichtbaar geëmotioneerd namens de hele familie. "Ondernemers, verenigingen, bekenden en onbekenden: we hebben van zoveel mensen enthousiaste medewerking gekregen - het is echt hartverwarmend!" Beide ouders overleden aan de vreselijke ziekte. Een zeldzaamheid, want de kans dat je deze ziekte krijgt is gelukkig niet zo heel groot. Voor de mensen die Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) krijgen, is een dodelijke afloop echter zeker gesteld. Dat moet anders! Er is te weinig geld beschikbaar om gedegen onderzoek te doen hoe de ziekte kan worden genezen. Met de organisatie van de jaarlijkse Amsterdam CitySwim moet er meer aandacht én geld komen voor de ziekte ALS.

Zondag 3 september zwemt de familie Van de Kraats door de Amsterdamse grachten: volgende week meer nieuws over de zware 2 zwemkilometers door het koude, vieze grachtenwater…

advertentie
advertentie