Fantastisch indianenkamp op de Groote Fliert

31 augustus 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Wat een geweldig kamp hebben wij, de jeugd en leiding van zorgboerderij de Groote Fliert achter de rug! Rondom het thema indianen hebben we activiteiten gedaan en als verrassing kwam er ook een echte indiaan op bezoek! Van maandag tot vrijdag hebben er totaal 15 kinderen gekampeerd. Dit zijn kinderen die normaal op de dagbesteding komen op zaterdag of doordeweeks.

We hebben op maandag een echt indianendorp gebouwd. Daarbij hoorde natuurlijk ook dat iedereen zich als indiaan ging verkleden en af en toe klonk er een echo van oeoeoe over het weiland. Op dinsdag zijn alle indianen met een huifkar meegeweest, georganiseerd door Xanthos uit Maarsbergen. Ze hadden een echte indianenspeurtocht klaarstaan en aan het eind voor iedereen een verrassing. We boften met het weer, dus hebben we 's middags ook nog heerlijk kunnen zwemmen.

Maar weet u wat het allerleukste was? Dat we een echte indiaan hebben ontmoet! Op woensdagavond kwam hij op een paard aan en hij heeft een heel spannend verhaal verteld. Ook hebben wij allemaal vragen kunnen stellen, zodat we nu precies weten hoe indianen echt leven, toch wel bijzonder hoor!

Ook hebben we een indianentocht met kano's gemaakt over het water. Dit hadden we cadeau gekregen van familie Schimmel van kanoverhuur Scherpenzeel. Hier waren we heel erg blij mee, dus hebben we hen als dank mooie planten aangeboden.

En tja, wat gebruikt een indiaan om te jagen? Een pijl en boog natuurlijk, dus we zijn het bos in gegaan om te zoeken naar mooie stokken en op een gegeven moment stonden we allemaal klaar voor de jacht en konden we donderdag lekker gaan barbecueën. Maar eerst hadden we nog een fantastische zeepbaan op het programma.

Wat is de week snel gegaan en wat hebben we allemaal genoten! Het meest spannend was dat we in een tent sliepen, maar wat ging dat goed! Wat zijn we nu moe en daarom ook blij dat we weer in ons eigen bed kunnen slapen! We kijken terug op een onvergetelijke week met elkaar!

advertentie
advertentie