´Het was echt heel mooi´

12 september 2017 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE De leden van de Renswoudse bromfietsclub ZatOeDaorMaor hebben zaterdag zowel de bewoners van het verzorgingshuis de Honskamp in Lunteren en van het Huis in de Wei in Scherpenzeel verrast met een optocht van oude voertuigen.

De bromfietsclub was ´s morgens in Lunteren. 's Middags, na een lunch in restaurant De Dennen in Renswoude, ging men richting het Huis in de Wei. Doordat het weer in Lunteren niet meewerkte, viel de belangstelling van de bewoners van de Honskamp tegen.

ZUNDAPP EN SOLEX In Scherpenzeel liet het zonnetje zich op zeker moment zien. Op een aantal diepladers werden onder andere een Caterpillar en tractoren vervoerd. Ze werden afgeladen, om zo getoond te worden aan de bewoners. Naast een aantal oude bromfietsen van het merk Zundapp en Solex, ook een oude DAF, een Fiat 500, een VW-busje, een oude Scania en niet te vergeten een Opel Blitz met een bak vol melkbussen.

Verder waren er een oude Hanomag tractor en een Amerikaanse legerjeep. Bijzonder was de bijna geruisloos lopende tweecilinder BMW motor van Van de Lagemaat uit Renswoude. Uiteraard werden ook de kleine Güldner tractor en de forse Oliver 2255 tractor niet vergeten.

Bewoners van het Huis in de Wei maakten, soms met een rollator of in een rolstoel, een rondje langs de voertuigen, totdat de lucht ineens weer flink betrok en je in de verte het onweer kon horen. De bewoners zochten de recreatiezaal op.

POSITIEVE REACTIES De reacties van de bewoners van het Huis in de Wei waren positief. ,,Het was echt heel mooi´´, zo merkte één van hen op.

Na enige tijd vertrokken alle voertuigen weer richting Renswoude.

De eigenaren van de verschillende voertuigen sloten de tocht af met een maaltijd bij Hein Veldhuizen aan de Barneveldsestraat.

advertentie
advertentie