Toer en Fietsclub het Scherpewoud organiseert : De Vries gravel tocht.

14 september 2017 om 00:00 Sport

Het wegseizoen voor de wielrenners loopt ten einde. Binnenkort gaat menig fietser weer het bos in. Aanleiding voor het Scherpe Woud om te komen met een vernieuwende tocht: De Vries gravel tocht; echt een overgangstocht.

Eind jaren negentig organiseerde toer- en fietsclub het Scherpewoud al een De Vries tocht. Destijds een ATB tocht over de onverharde paden van de Utrechtse Heuvelrug. De tocht genoemd naar onze helaas veel te vroeg overleden oprichter en erevoorzitter Manus de Vries. Dit was nog in de tijd dat er geen vaste routes over de heuvelrug bestonden en er nog weinig gereguleerd was bij het "crossen door de bossen". Met de toename van de populariteit van het fietsen, zowel over de weg als door de natuur, kan dit natuurlijk niet meer ongereguleerd plaats vinden. En met de komst van de uitstekend onderhouden nieuwe vast routes over de Heuvelrug mogen we ons hartstikke gelukkig prijzen in onze regio.

En daarom is het tijd voor iets anders. We hebben een leuke tocht uitgezet over voornamelijk gravel paadjes in de omgeving over de Utrechtse heuvelrug.

De "De Vries Tocht" is dan ook geen specifieke ATB tocht. De technische uitdaging die je op de vaste routes over de Heuvelrug aantreft, zul je in deze tocht niet aantreffen. Wat je wel zult aantreffen zijn verrassende paadjes, de mooie natuur, een enkele klimmetjes en zelfs voor locals een verrassende nieuwe kijk op de omgeving. Een vergelijking met de Strada Bianche uit Toscane durven we met enige fantasie en gevoel voor overdrijven wel te maken.

Dit snelle parcours is bij uitstek geschikt voor gravel-racers en cyclecrossers. Natuurlijk kun ook op de ATB prima uit de voeten. En zelfs op de racefiets is het te doen, mits je niet de smalste bandjes monteert.

Start is bij voetbalvereniging Valleivogels. Je kunt starten tussen 8.30 en 9:30 uur. Er is een ronde uitgezet van 50 km. . En naar keuze kun je een extra ronde rijden om de afstand te vergroten tot 100 km. Deelname kost 5 euro. NTFU leden krijgen 1 euro korting.

advertentie
advertentie